Vidi: tengerparti kapusedzés; Tujvelék a hideg vízben

Vágólapra másolva!
2013.01.23. 16:49
A labdarúgó NB I-ben szereplő, jelenleg Spanyolországban edzőtáborozó Videoton kapusai kedden délután a tengerparton edzettek Alejandro Rosalen López kapusedzővel. A tréningen a fehérvári kapusoknak a kiszámíthatatlanul pattogó labdák mellett a hideg tengervízzel is meggyűlt a bajuk – számol be róla a vidi.hu.

Mivel kedd délután edzés helyett prevenció szerepelt a programban, Alejandro Rosalen López, a Videoton kapusedzője úgy döntött, a tengerparton dolgoztatja meg tanítványait. A rendhagyó helyszínen a bemelegítés közben a szél igencsak megtréfálta a kapusokat, hiszen a nagyméretű, ám igen könnyű gumilabdát messzire elfújta, és Tujvelék hiába futottak utána, az – az egyik focilabdával együtt – egyenesen a tengerben kötött ki. Ekkor még volt rá esély, hogy az elkószált labdákat a nagy hullámok majd partra vetik, de mivel ez nem történt meg, muszáj volt derékig megmártózni a hideg tengerben.

Ezt követően a főszerep már a focilabdáké volt. A szokatlan talajon ugyanolyan nagyokat és látványosakat vetődtek a kapusok, mint a zöld gyepszőnyegen, igaz, sokkal jobban kellett koncentrálniuk, hiszen a labdák a homokos tengerparton másként pattantak. Alejandro Rosales kapusedző az edzés után klubja hivatalos honlapjának elárulta, hogy a közel 60 perces foglalkozás nagyon hasznos volt a kapusok számára, fontos ugyanis a kiszámíthatatlanul pattanó labdák hárításának gyakorlása.

A kapusokkal kapcsolatos hír, hogy Mladen Bozsovics lába a délelőtti edzésen egy rossz lépés következtében megfájdult, ezért a délutáni foglalkozás alól felmentést kapott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik