Vidi: Nem látok olyan fiatalokat, akik letépnék rólunk a mezt – Lazovics

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.02. 20:41
null
Danko Lazovics szerint ha változik a fiatalok mentalitása, hamar fejlődhet a magyar futball (Fotó: Szabó Miklós)
Az M4 Sport Játékoskijáró című műsorának vendége pénteken Danko Lazovics, a labdarúgó NB I-ben szereplő Videoton légiósa volt. A szerb csatár beszélt többek között a fiatalkoráról, a PSV-nél töltött időszakáról, valamint a magyar bajnokságról is.

„Ott lettem felnőtt. Ott tanítottak meg igazán futballozni, és ott értettem meg, milyen egy nagy klubhoz érzelmileg kötődni, tisztelni a hagyományokat – idézi az m4sport.hu a Partizan Beogradnál töltött időszakával kapcsolatban Danko Lazovicsot, aki beszélt arról is, hogy milyen érzés volt 20 évesen a Feyenoordhoz kerülni. – Pályafutásom egyik legcsodálatosabb korszaka volt. Óriási tehetség voltam, de semmi több. Abban az életkorban nem állsz készen erre, hiszen szinte még gyerek vagy. Fejben nem tudsz arra felkészülni, hogy egy ekkora csapatnál nagy terheket raknak rád."

„Nem egy olyan srác vagyok, aki csak megélni akar a futballból. Én a történelem részese szerettem volna lenni. Azért választottam a PSV-t, mert tudtam, ott bajnok lehetek. Játszhatok a Bajnokok Ligájában, ezzel pedig részese leszek a klub történelmének – mondta eindhoveni időszakáról, amikor együtt játszott a magyar válogatott jelenlegi csapatkapitányával is. – Dzsudzsák Balázs csodálatos ember. Nemcsak a barátom, hanem a testvérem. Amikor a PSV-hez került, neki az óriási ugrást jelentett. Én már akkor voltam valaki a csapatban, és szerintem sokat segítettem neki abban, hogy hamar beilleszkedjen."

„A magyar embereknek több tisztelettel kellene beszélniük az olyan játékosokról, mint Huszti Szabolcs, Juhász Roland vagy Dzsudzsák Balázs, mert ők képviselik, képviselték a magyar labdarúgást külföldön. Ráadásul nem is akárhogyan. Mindegyikük remek képességű futballista. Ennek ellenére ebben az országban ezt nem becsülik meg eléggé" – folytatta Lazovics, aki kitért a magyar bajnokság és az egész magyar labdarúgás helyzetére is.

„A magyar futball egy óriási projekt. A stadionok, a bajnokság és a klubok mind fejlődnek. Nagyon kiegyenlített a liga, bárki lehet bajnok. Nagyon szeretek itt lenni, mert magaménak tudom érezni ezt a programot. Nemcsak azt, ami a magyar labdarúgás egészét jellemzi, hanem azt is, ami a Videotonnál zajlik."

És hogy miben látja a magyar futball jövőbeni sikerét a Videoton rutinos csatára?

„Nem annak kellene a legfontosabbnak lennie, hogy Roli (Juhász) vagy én mellettem ülnek-e az öltözőben. Az lenne a lényeg, hogy lássam rajtuk, jobbak akarnak lenni, mint amilyenek mi vagyunk. Könnyű valaki mellett ülni az öltözőben, Az viszont egy másik dolog, ha meg kell harcolni a helyért. Egyelőre nem látok olyan fiatalokat, akik letépnék rólunk a mezt. Ha változik a fiatalok mentalitása, hamar fejlődni fog az ország labdarúgása."

NB I, 2017–2018, 21. FORDULÓ
MÁRCIUS 3., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
17.00 Haladás–Vasas
Szombathely, Haladás StadionBerke Balázs
17.00 DVTK–Ferencváros
Debrecen, Nagyerdei StadionFarkas Ádám
17.00 Balmazújváros–Paks
Balmazújváros, Városi StadionKassai Viktor
17.00 PAFC–DVSC (Tv: M4 Sport) Felcsút, Pancho ArénaAndó-Szabó Sándor
17.00 Újpest FC–Mezőkövesd
Budapest, Szusza Ferenc StadionVad II István
19.30 Bp. Honvéd–Videoton (Tv: M4 Sport)
Budapest, Bozsik József Stadion Bognár Tamás
TABELLA •TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik