Vidi: Nem konkrét játékosért mentünk Brazíliába – Kovács Z.

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.30. 14:34
null
Kovács Zoltán megvédte Danko Lazovicsot (Fotó: Szabó Miklós)
Kovács Zoltán, a labdarúgó NB I-ben szereplő Videoton sportigazgatója a vidi.hu-nak adott nyilatkozatában beszámolt előző héten tett brazíliai látogatásáról, elmondta véleményét a gárda elmúlt mérkőzéseiről, valamint megvédte játékosát, Danko Lazovicsot.

 

„Most mondhatnám azt, hogy a legnagyobb brazil klubok akarnak velünk együttműködni és brazil válogatott játékosokért mentünk, de maradjunk a realitások talaján – kezdte beszámolóját a dél-amerikai országban tett látogatásról Kovács Zoltán. – Nem konkrét játékosért mentünk, hanem azért, hogy személyes benyomások alapján ismerjük meg a brazil piacot és a brazil futballrendszert.”

„Ott most a regionális bajnokságok zajlanak, A1-es, A2-es, A3-as, valamint utánpótlás-találkozókat tekintettünk meg, egy nap akár 2-3 meccset is. Olyan sztárcsapatokat is láttunk, mint a Corinthians vagy a Sao Paulo, a Santosnál pedig nem külön összecsapáson jártunk, hanem a klub képviselői fogadtak minket. Nagyon jó érzés volt, hogy az ilyen nagy, világszinten ismert egyesületek is partnerként köszöntöttek, és amikor a Videoton ambícióiról beszéltünk, akkor elismerték, nem is gondolták volna, hogy Magyarországon ilyen célokat tud kitűzni maga elé egy klub.”

„Szóval ismerkedéssel telt az út, valamint azzal, hogy a kinti játékosokat megpróbáltuk elhelyezni a saját rendszerünkbe. Azt nem kell bemutatnom, hogy a kinti játékospiac milyen minőséget képvisel. A kiemelt tehetségek persze a sztárklubokat választják, de akadhatnak olyan futballisták, akik valamiért a tehetségük ellenére sem kerülnek ezekhez az együttesekhez – nekünk őket kellene megtalálnunk.”

A szakember a Videoton elmúlt találkozóit is ecsetelte. Mint Kovács Zoltán elmondta, különösen nagy jelentősége volt annak, hogy erős csapatokkal játszottak felkészülési összecsapásokat a székesfehérváriak.

„Egyrészről megnyugtató, másrészről tekintélyt parancsoló, ahogy a tavaszi szezont kezdtük. Az első három meccset a bajnokság szerintem három legjobb együttesével játszottuk, ezeken különösen látszott, hogy milyen fontos volt a nagyon jól felépített felkészülés, és az, hogy erős gárdák ellen játszottunk felkészülési mérkőzéseket. Természetesen a jó kezdéssel akkor érünk valamit, ha a folytatásban is tartani tudjuk ezt a szintet, vagy bizonyos elemekben még tovább javulunk. Ami bizakodásra ad okot, hogy látom, a csapat mérkőzésről mérkőzésre lép előre és fejlődik a játék egyes elemeiben.”

A sportigazgató Vinícius válogatottbeli debütálására is reagált.

„Ismerve a játékosok között fennálló viszonyt és a csapat kémiáját, az egész gárda nevében mondhatom, nagyon büszkék vagyunk Viníciusra. Már korábban is mondtam, hogy szerintem ő válogatott szintű labdarúgó, örülök, hogy a szövetségi kapitány is így látja.”

A sajtóban érték kritikák Danko Lazovicsot, a gárda szerb támadóját. Kovács Zoltán nem ért egyet ezekkel.

„Szerintem nem is kell megvédeni Lazovicsot, inkább örüljünk annak, hogy ilyen képességű labdarúgó játszik a magyar bajnokságban. Az eddigi meccsek során bebizonyította, hogy a liga egyik legjobbja, és ezt nemcsak a találatai, gólpasszai mondatják velem, hanem az is, hogy minden összecsapáson olyan megmozdulásai vannak, amelyekért élmény kijárni a stadionba. Az szerintem komolytalan dolog, ha valaki azzal támadja, hogy nem a jövő embere. Harminchárom éves játékosról van szó, meg lehet nézni, hogy pár éve milyen szintű csapatokban volt meghatározó.”

A teljes interjút itt olvashatják el!

NB I, 2016–2017, 24. FORDULÓ
ÁPRILIS 1., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
18.00: Gyirmót–MTK
Győr, Alcufer StadionVad II István
18.00: Vasas–DVSC
Budapest, Szusza Ferenc Stadion
Pintér Csaba
18.00: Paks–Videoton
Paks, Paksi Stadion
Erdős József
18.00: DVTK–Újpest
Mezőkövesd, Városi Stadion
Farkas Ádám
18.00: Haladás–Mezőkövesd (Tv: M4 Sport)
Sopron, Városi Stadion
Szőts Gergely
20.30: Bp. Honvéd–Ferencváros (Tv: M4 Sport)
Budapest, Bozsik-stadion
Solymosi Péter
TABELLA • MENETREND • GÓLLÖVŐLISTA

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik