Vidi: hamarosan magyar állampolgár lehet a légiós – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.08. 13:56
null
Nego magyar állampolgár lehet (Fotó: Szabó Miklós)
Sajtóértesülés szerint a Mol Vidi FC beadta a honosítási kérelmet Loic Nego esetében, így a francia szélső hamarosan magyar állampolgár lehet.

 

Úgy tudni, a székesfehérvári klub megkezdte a honosítási folyamatot, így Nego a közeljövőben leteheti a magyar állampolgársági esküt – számolt be róla a csakfoci.hu.

A 27 esztendős francia futballista – aki nemrég 2021-ig hosszabbított klubjával – 2013 nyarán szerződött Újpestre, a Mol Vidit pedig 2015 óta erősíti.

A portál azt írja, Marco Rossi szövetségi kapitány szerint Nego erősítést jelentene a magyar válogatott számára. Csakhogy a FIFA szabályai igen szigorúak a honosítást illetően. Nego anyai és apai ágon sem rendelkezik magyar felmenőkkel, így csak abban bízhat, hogy a Magyarországon töltött évek miatt bevethető lesz.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség előírásai szerint a játékosnak megszakítás nélkül legalább öt évet az adott országban kell élnie, hogy a nemzet válogatottjában játszhasson. Nego 2013-ban költözött hazánkba, ám 2014-ben hét hónapig az angol Charlton labdarúgója volt. A FIFA minden esetet külön bírál el, nem kizárt, hogy az angliai kitérő ellenére Nego lehet magyar válogatott labdarúgó.

Nego Párizsban született, származását tekintve guadeloupei. Korábban szerepelt a francia korosztályos válogatottakban, tagja volt a 2010-ben Európa-bajnok U19-es együttesnek.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik