Videoton: válogatott hátvéd érkezett a PAFC-tól – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.30. 17:29
A labdarúgó NB I-ben és az Európa-ligában is szereplő Videoton hivatalos honlapján jelentette be, hogy négyéves szerződést kötött a felnőttválogatottban is bemutatkozó Tóth Bencével. A 19 éves középhátvéd a Puskás Akadémiától érkezik.

Tóth Bence a 2014–2015-ös szezon elején Győrből került a Puskás Akadémiához, amelynél az előző szezonban 25 bajnokin szerepelt az NB II-ben. A 19 éves hátvéd júniusban az Andorra elleni világbajnoki selejtezőn már a felnőttválogatottban is bemutatkozott. Tóth 2021. június 30-ig kötelezte el magát új csapatához.

„Fiatalként tudom, hogy nehéz lesz bekerülnöm a Vidi első csapatába, de az a célom és azért dolgozom majd az edzéseken, hogy minél hamarabb bemutatkozhassak az NB I-ben – mondta a szerződés aláírása után Tóth Bence.Sok rutinos játékos van a csapatban, Juhász Rolandtól és a többiektől biztosan sokat tudok majd tanulni. Hosszú távon szeretnék stabil csapattag lenni, de tisztában vagyok vele, hogy ez rengeteg munkával jár. Az előző szezonban ősszel Szijjártó István balhátvédként számolt velem, tavasszal Pintér Attilánál kerültem vissza az eredeti pozíciómba, középre. Otthonosabban érzem magam középen, persze a védelem szélén is szívesen játszom. Természetesen követtem a Vidi szereplését az elmúlt időszakban, az új szakmai stábról is csak jókat hallottam, már nagyon várom, hogy hétfőn csatlakozni tudjak a csapathoz, és elkezdjük a közös munkát.”

„Bence már tapasztaltabb, mint azok az ifjú társai, akik korábban érkeztek, hiszen egy szezont végigjátszott a felnőttek között, és bemutatkozhatott a magyar válogatottban is, ezzel együtt még mindig nagyon fiatal, nagyon tehetséges belső védőről van szó, aki szép pályafutás előtt állhat – nyilatkozta az új igazolásról Kovács Zoltán sportigazgató. – Már a télen le szerettük volna igazolni, örülök, hogy most létrejöhetett ez a transzfer, érkezésével még tovább nőtt a szakmai stáb variációs lehetősége a hátsó sorban. Nagy segítség Bencének, hogy tapasztalt, válogatott labdarúgóktól tanulhatja el a hátvédszakmát, négy évre írt alá klubunkhoz. Hosszú távon számolunk vele, hiszen övé a jövő.”


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A VIDEOTON FC-NÉL

Érkezők:
Bolla Bendegúz (MTK Budapest), Ezekiel Isoken Henty (nigériai, Lokomotiv Moszkva – Oroszország, legutóbb kölcsönben Bani Jasz – Egyesült Arab Emírségek),Hársfalvi András (ZTE FC, legutóbb kölcsönben Veszprém), Mocsi Attila (ETO FC Győr), Szabó Bence (Puskás Akadémia), Tamás Krisztián (Gyirmót FC Győr), Tóth Bence (Puskás Akadémia)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek:
Burka Bendegúz, Magda Dávid, Szabó Bálint
Kiszemeltek: Luka Zahovic (szlovén, NK Maribor – Szlovénia)
Távozók:
Pölöskei Zsolt (Bp. Honvéd), Simon Ádám (gyirmóti kölcsön után Haladás)
Kölcsönbe távozók: Bévárdi Zsombor (BFC Siófok), Lorentz Márton (soroksári kölcsön után BFC Siófok), Sejben Viktor (Csákvár), Zöldesi Illés (Kisvárda)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A PUSKÁS AKADÉMIA FC-NÉL
Érkezők: Balogh Balázs
(Újpest), Ulysse Diallo (mali, Mezőkövesd, szabadon igazolhatóként),Jonathan Heris (belga, Újpest), Ivor Horvat (horvát, FC Koper – Szlovénia), Josip Knezevic (horvát, NK Osijek – Horvátország), Madarász Márk (Gyirmót FC Győr, szabadon igazolhatóként), Patrick Mevoungou (kameruni, Diósgyőri VTK), Molnár Gábor (Mezőkövesd), Osváth Attila (Vasas, legutóbb kölcsönben Debreceni VSC), Poór Patrik (MTK Budapest), Radó András (Ferencváros), Szécsi Márk (Nyíregyháza Spartacus)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Braniszlav Danilovics (szerb, Debreceni VSC), Stipe Bacelic-Grgic (horvát, Mezőkövesd), Lipcsei Ádám (Csákvár), Mészáros Dávid (Csákvár), Sallai Roland (Palermo – Olaszország)
Az utánpótlásból felkerültek:

Kiszemeltek: Ádám Martin (Vasas)
Távozók: Damásdi Alex (Ceglédi VSE), Fodor Ákos (Kisvárda), Forró Gyula (Nyíregyháza Spartacus), Gyömbér Gábor (Soroksár, szabadon igazolhatóként), Lencse László (MTK Budapest), Dmitro Ljopa (ukrán, NK Osijek – Horvátország, kölcsön után végleg), Makrai Gábor (Diósgyőri VTK, kölcsön után végleg), Óvári Zsolt (Diósgyőri VTK), Branko Pauljevics (szerb, mezőkövesdi kölcsön után Újpest), Pekár László (Nyíregyháza Spartacus), Pogacsics Krisztián (Balmazújváros, szabadon igazolhatóként), Sándor György (Csákvár), Szabó Bence (Videoton), Szatmári Lóránd (ETO FC Győr), Tischler Patrik (Újpest), Tóth Bence (Videoton), Vaszicsku Gergő (Budafok, kölcsön után végleg), Zima Ádám (Dorog, kölcsön után végleg)
Kölcsönbe távozók: Tar Zsolt (Csákvár)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:
Heffler Tibor, Sallai Roland

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik