nemzetisport.hu 2018.05.21 10:18 Frissítve: 2018.05.21 10:55

Videoton: újabb fiatal szerepelt próbajátékon Németországban

Novemberben Torvund Alexander vett részt próbajátékon a német Bundesligában szereplő Borussia Mönchengladbachnál, ezúttal pedig egy másik Videoton-játékos, a 16 esztendős Bekker Roland kapott meghívást a német csapattól.

 

Bekker Roland több edzésen és egy edzőmeccsen is szerepelt a Mönchengladbach U17-es együttesében.

„Áprilisban az U16-os válogatottal Finnországban szerepeltünk az UEFA fejlesztési tornáján, és ekkor figyelt fel rám a Borussia Mönchengladbach egyik játékosmegfigyelője. Május 14-től 17-ig vehettem részt próbajátékon a németeknél az U17-es csapatban. Több edzés és egy felkészülési mérkőzés is szerepelt a programban. A meccset egy másodosztályú U19-es csapat ellen játszottuk, és 12–0-a nyertünk, sikerült adnom egy gólpasszt, úgyhogy mindent figyelembe véve szerintem nem teljesítettem rosszul. Hogy mindez mire lesz elég, az hamarosan kiderül” – mondta Bekker a Videoton hivatalos oldalának.

„Azzal tisztában vagyok, hogy arra kicsi az esély, hogy egy próbajátékot követően leigazoljon egy Bundesliga-csapat az utánpótlásába, sokkal inkább arra számítok, hogyha elnyertem a szakemberek tetszését, akkor a jövőben még gyakrabban megnézik a teljesítményemet a válogatottban vagy akár itt a Vidiben is. Számomra az is hatalmas élmény volt, hogy ilyen fiatalon felfigyeltek rám. Tavaly nyáron kerültem a Vidibe, és nagyon jól érzem itt magam. Nagyon jók a csapatársaim, és színvonalas munka zajlik az utánpótlásban, érzem magamon, hogy folyamatosan fejlődök.”

Simek Péter, a Videoton U17-es csapatának vezetőedzője szerint ha Bekker fejlődése töretlen lesz, akkor felnőttként nem csak a válogatott közelébe kerülhet, jó esélye lesz arra is, hogy egy erős külföldi bajnokságban megállja a helyét.

„Roland az a típusú játékos, aki szeret dolgozni, sokat tesz azért, hogy sikeres legyen. Szinte minden fizikai felmérésen az elsők között van, úgyhogy tejesen megérdemelten vehetett részt próbajátékon Németországban. Ez ráadásul a Vidi többi utánpótlás-játékosa számára is példaértékű lehet, hogy igenis megéri keményen dolgozni, hiszen sosem lehet tudni, mikor van jelen egy-egy játékosmegfigyelő. A Vidinél az utánpótlásban a játékosok egyéni fejlődésén van a fő hangsúly, számomra ez a filozófia nagyon szimpatikus. Azt pedig minden korosztályban ki szoktuk emelni az edzőkollégákkal a játékosoknak, hogy nagyon becsüljék meg, hogy ennek a klubnak lehetnek a játékosai, hiszen itt tényleg minden feltétel adva van ahhoz, hogy fejlődni tudjanak.”

2019.04.21 13:03:32

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Csertői Aurél: Több labdarúgónak át kell értékelnie a helyzetét • Kuttor: Fel kell ébrednünk.

2019.04.20 23:25:32

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2019.04.20 23:35:39

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Ezúttal egyik félnek sem kell a nagy téttel mentegetnie a produkciót.

2019.04.20 13:34:52

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT

Gyakorlatilag bajnok lett a Fradi, amely odahaza 4–1-re felülmúlta a címvédő fehérváriakat.

2019.04.20 13:10:31

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS

Knezevic egyéni akciója döntötte el a mérkőzést • Komjátival még gólt sem kapott a Felcsút.