Videoton: távozó középpályás; Angliában a csatár – nagy a jövés-menés

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.16. 09:05
Közös megegyezéssel szerződést bontott a Videotonnal Barczi Dávid. A székesfehérváriak 17 éves játékosa, Torvund Alexander pedig az angol Wolverhamptonnál szerepel próbajátékon – adta hírül a klub hivatalos honlapja, a vidi.hu. A fehérvári csapat ma spanyolországi edzőtáborba utazik, de több játékos nem tarthat a társakkal, ők várhatóan távoznak a télen, nem számol velük a szakmai stáb. 
A Videoton kedden útra kelt Spanyolországba (Fotó: vidi.hu)
A Videoton kedden útra kelt Spanyolországba (Fotó: vidi.hu)
A Videoton kedden útra kelt Spanyolországba (Fotó: vidi.hu)
A Videoton kedden útra kelt Spanyolországba (Fotó: vidi.hu)
A Videoton kedden útra kelt Spanyolországba (Fotó: vidi.hu)

 


BARCZI TÁVOZOTT, TORVUND PRÓBAJÁTÉKON

A 28 éves Barczi Dávid 2016 nyarán csatlakozott a Videotonhoz, miután felbontotta szerződését a Diósgyőri VTK-val. Az újpesti nevelésű középpályás az ősszel csupán két NB I-es találkozón és egy Magyar Kupa-mérkőzésen szerepelt Marko Nikolics együttesében. Barczi másfél idény alatt összesen hét élvonalbeli találkozón és hat Európa-liga-selejtezős meccsen játszott a székesfehérvári együttes színeiben. A felkészülést nem is kezdte el az első csapattal, és azóta meg is egyezett a klubbal a szakításról.

A norvég felmenőkkel is rendelkező Torvund Alexander a tavalyi U17-es Eb-n robbant be a köztudatba, majd a nyáron a Videoton szerződtette a Vasas Kubala Akadémiától. A 2000-ben született csatár – aki korábban a Sunderlandnél, a Brighton & Hove Albionnál és a Borussia Mönchengladbachnál szerepelt próbajátékon – az ősszel hét meccsen összesen egy gólt szerzett az NB III-as Videoton II-ben. A klub tájékoztatása szerint Torvundot január 14-től szűk két hétig teszteli a Wolverhampton Wanderers U23-as csapata.

UTAZIK A CSAPAT, ÚJ STÁBTAG

Kedd délutántól fogva már két magyar együttes tartózkodik Spanyolországban, mivel a Puskás Akadémia után a Videoton is megérkezik: a csapat Frankfurt érintésével Valenciába repül, onnan autóbusszal teszi meg a célállomásig, Benidormig hátralevő 140 kilométert. A január 30-i hazautazásig több felkészülési mérkőzést vívnak a piros-kékek. Az elsőt már szombaton, a kínai Super League újonca, a pekingi Zsenho ellen. Pontosan hetvenkét és fél óra elteltével újabb erőpróba vár a Marko Nikolics edzette csapatra, 23-án, kedden a Wisla Kraków lesz az ellenfele.

Ha nem is szép számmal, de akadnak ismerősök a lengyel gárdánál, vezetőedzője éppenséggel nem más, mint a Videotont legutóbb (a 2014–2015-ös idényben) bajnoki címhez segítő Joan Carrillo, s a játékoskeret tagja Nikola Mitrovics, aki a Székesfehérváron eltöltött két éve alatt Szuperkupa- és Ligakupa-győzelmet ünnepelhetett. Benidormban még legalább kétszer pályára szeretne lépni a Vidi, de ezek a találkozók egyelőre szervezés alatt állnak.

A stáb tagjaként a csapattal tartott Szalai Tamás, aki eddig az NB III-as csapat játékosa, valamint az U19-es együttes pályaedzője volt. Szalai egyelőre a felkészülési időszak végéig segíti Marko Nikolics vezetőedző munkáját.

LESZNEK MÉG TÁVOZÓK ÉS ÉRKEZŐK IS

Akinek viszont nem kell szerveznie spanyolországi kiruccanását, a már említett Barczi Dávid mellett Fejes András, Asmir Suljic, Szolnoki Roland és Ezekiel Henty. A szóban forgó labdarúgók már nem tagjai az első keretnek, megfelelő ajánlat esetén távozhatnak a klubtól (Barczi ugye már távozott is).

Megfelelő ajánlat még egyik játékos esetében sem futott be, ugyanakkor érdeklődésből nincs hiány. A hírek szerint Fejes Andást Mezőkövesden, Debrecenben és Pakson is szívesen látnák, Asmir Suljicra és Ezekiel Hentyre a Slovan lenne vevő (utóbbinak Törökországból is akadt kérője), Szolnoki Roland neve pedig Felcsúton került szóba, ám a két klub nem tudott megállapodni.

A kissé megcsappant keretét eddig Tomás Tujvel mellett Huszti Szabolccsal feltöltő Videoton természetesen nem csupán eladni, venni is szeretne. Mint Kovács Zoltán sportigazgató elmondta, folyamatosan tárgyalnak a jelöltekkel, reményei szerint rövidesen bejelentenek egy(-két) igazolást. Ha nem is új igazolás, de új arc az első csapat öltözőjében Réti Patrik és Anel Hadzic öccse, Elvir – a középpályás és a támadó az NB III-ban szereplő Videoton II alapembere volt az ősszel. A téli alapozást azonban már a „nagyok” között kezdték el, és a jelek szerint a szakmai stáb elégedett az eddig nyújtott teljesítményükkel – a következő két hetet ők is Spanyolországban tölthetik el.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A VIDEOTON FC-NÉL
Érkezők:
Huszti Szabolcs (Csangcsun Jataj – Kína), Tomás Tujvel (szlovák, Mezőkövesd)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek:

Kiszemeltek:Nagy Dominik (Legia Warszawa – Lengyelország)
Távozók:Barczi Dávid (szabadon igazolható), Horváth Tamás (Mezőkövesd)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:
Fejes András (Debrecen, Mezőkövesd, Paks), Ezekiel Henty (nigériai, Slovan Bratislava – Szlovákia, Göztepe – Törökország), Asmir Suljic (bosnyáki, Slovan Bratislava – Szlovákia), Szolnoki Roland

Táblázatunkban csak az első keretet érintő változások szerepelnek.

A VIDEOTON TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: január 10.
Edzőtábor: január 16–30., majd február 3–13., Spanyolország, Benidorm
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Január 20., 15.30, Benidorm: Videoton–Pejcsing Zsenho (kínai)
Január 23., 16.00, Benidorm: Videoton–Wisla Kraków (lengyel)
Január 26., Benidorm: Videoton–Piast Gliwice (lengyel)*
*A Gliwice elleni meccsről a lengyel klub számolt be.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik