Videoton: Nikolics második a gólvágóknál, CR és D. Costa is mögötte

Vágólapra másolva!
2014.09.30. 13:10
Az őszi-tavaszi rendszerű első osztályú európai bajnokságokban jelenleg csak egy játékos számlál több gólt, mint Nikolics Nemanja, a labdarúgó NB I-ben szereplő Videoton magyar válogatott csatára – derül ki a vidi.hu összeállításából. A székesfehérvári együttes gólvágója többek között Cristiano Ronaldót és Diego Costát is maga mögé utasítja a vonatkozó rangsorban.

Az élen a Ferencvárost az Európa-liga selejtezőjében búcsúztató HNK Rijeka horvát támadója, Andrej Kramaric áll, aki az első kilenc fordulóban 13 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját a horvát élvonalban. A második helyet holtversenyben az egyaránt 11 gólnál járó Nikolics Nemanja, valamint a Salzburg spanyol légiósa, Jonatan Soriano foglalja el.Andrej Kramaric áll, aki az első kilenc fordulóban 13 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját a horvát élvonalban. A második helyet holtversenyben az egyaránt 11 gólnál járó Nikolics Nemanja, valamint a Salzburg spanyol légiósa, Jonatan Soriano foglalja el.

A negyedik helyen holtversenyben Cristiano Ronaldo, a Real Madrid klasszisa, Chris Venables, az Aberystwyth Town futballistája, valamint Claudiu Keserü, a Steaua Bucuresti támadója tanyázik tíz-tíz találattal. A Videoton korábbi csatára, a manapság a montenegrói Szutjeszkát erősítő Goran Vujovics kilenc gólt számlál, míg Diego Costa (Chelsea) és André-Pierre Gignac nevéhez egyelőre nyolc-nyolc gól fűződik.

Az európai Aranycipőért zajló versenyben a magyar bajnokság gyengébb szorzója miatt Nikolics jelenleg nincs az első harmincban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik