Nyolc hónap után kapott ki bajnokin a Vidi

Vágólapra másolva!
2010.05.04. 20:00
null
André Alvesék (balra) képtelenek voltak áttörni az MTK védőfalát (fotó: Korponai Tamás)
Címkék
A Soproni Liga nyitó mérkőzésén az MTK Szatmári Lóránd góljával 1–0-ra megverte Székesfehérváron a Videotont, és ezzel elvette a Mezey-csapat tavaszi bajnoki veretlenségét. A Videoton augusztus 28., a Zalaegerszeg elleni hazai vereség után kapott ki ismét a Soproni Ligában.

A Videoton szokásainak megfelelően erősen kezdett, már az első percekben megszerezhette volna a vezetést, ha jobban összpontosít, ám Nemanja Nikolics nagy helyzetben nem tudta elrúgni a labdát a hosszú idő után újra az MTK kezdőjében helyet kapó Szatmári Zoltán mellett.

A folytatásban is inkább a Videoton irányította többet a játékot, bár tény, hogy a tavaszi önmagához képest a piros-kékek sokkal kevesebbet birtokolták a labdát, ám igazi veszélyt sokáig csak Pál András elfutásai jelentettek Sebők Zsolt kapujára.

A 29. percben mégis – némileg tehát váratlanul – vezetést szerzett a vendégcsapat. Lázok János lőtt kapura 22 méteres szabadrúgásból, a jobb alsó sarok felé tartó labdát Sebők kapus kiejtette, az eseményekre Szatmári Lóránd reagált a leggyorsabban, és a bal alsó sarokba lőtt. 0–1

A Videoton még a szünet előtt egyenlíthetett volna, ám André Alves nagy helyzetben hibázott. Nagy Dániel jobb oldali beadása után Nikolics készítette le jól a labdát Alvesnek, aki hat méterről csúnyán a kapu fölé bombázott.

A mérkőzés képe a fordulás után sem változott jelentősen: a Videoton mind többet támadott, és gyakorlatilag körbelövöldözte az MTK kapuját, ám a gól csak nem akart megszületni.

Mezey György gyakorlatilag négy támadóval szerepeltette már csapatát, hiszen a második félidőben Sitku Illést és Lencse Lászlót is bevetette, ám Szatmári Zoltánon csak nem sikerült kifognia a fehérvári támadógépezetnek.

Amikor pedig már Szatmári kapus is hiába úszott a levegőben – mint Nikolics 66. percbeli lövésénél –, akkor a bal oldali kapufa hárította el a veszélyt.

A Videoton augusztus 28., a Zalaegerszeg elleni hazai vereség után kapott ki ismét a Soproni Ligában.

A MESTEREK MONDTÁK
 

„Számunkra szerencsétlen módon szerzett vezetést az MTK, s ezt követően sikeresen „szétbekkelték" a meccset. Olykor nyolc-tíz emberrel védekeztek, jól zártak a kapu előtt, így nem tudtunk átjutni rajtuk. Sajnos mentálisan nem voltunk frissek, hosszú hetek óta nagy teher alatt futballozunk. Kiemelném, hogy ellenfelünk végig jól szervezetten védekezett, ami nagyon megnehezítette a helyzetünket, de azt is ki kell mondani, hogy nálunk erősebb csapatok – például a Barcelona – sem mindig tudják megoldani a hasonló helyzeteket." – nyilatkozta Mezey a Videoton hivatalos honlapjának, hozzátéve: most már nyernie kell a Vidinek Debrecenben.

 

„Két peches mérkőzés után nagyon fontos, hogy a Videoton ellen győzni tudott a csapat. A mérkőzésnek voltak olyan szakaszai, amikor a Fehérvár uralta a játékot, de ezeket megúsztuk gól nélkül. Jól küzdöttek a játékosaim, és végül sikerült begyűjtenünk a három pontot" – értékelt Garami József, az MTK mestere.

 


xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,nbi,2009/26,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik