Videoton: magyar sztárokkal is tárgyaltak, de nem jöttek haza

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.14. 20:22
null
Kovács Zoltán Vidi-edzést figyel <br />(Fotó: Szabó Miklós – archív)
A téli átigazolási időszak fordulatairól, a bejelentkező menedzserekről és futballistákról, valamint a jól sikerült felkészülésről beszélt Kovács Zoltán, a Videoton FC sportigazgatója a klub honlapján. Részletek a keddi interjúból.

Mint ismert, a Videoton csupán egy labdarúgót szerződtetett a télen, Mirko Maricot, a horvát támadót, de ez nem jelenti azt, hogy mások nem kerültek képbe.

„Kerestünk magyar csatárt, belföldről és külföldről is, a legmagasabb szinten futballozó játékosokkal is tárgyaltunk, hogy hazatérjenek, de nem jártunk sikerrel – idézi a vidi.hu Kovács Zoltánt. – Ha itthonról megkerestünk valakit, akkor hirtelen kétszeres-háromszoros szorzó jelentkezett a vételárban. Ez innentől kezdve nem pénzügyi, hanem elvi kérdés, így végül Mirko mellett döntöttünk.”

Akadtak olyanok is, akiket nem a Videoton keresett meg, hanem ők jelentkeztek be a fehérváriaknál.

„A mutatott játéknak és a nyári igazolásoknak köszönhetően rengeteg megkeresést kaptunk, komoly labdarúgókat ajánlottak, de most egészségesnek érzem a fiatal és rutinos labdarúgók arányát a keretben – jelentette ki Kovács. – Jöhetett volna olyan külföldi, rutinos játékos, akinek már a leigazolása is hatalmas hírértékkel bírt volna, biztosan jól lehetett volna használni különböző marketingcélokra, de a klub hosszú távú szakmai érdekeit figyelembe véve végül nem szerződtettük.”

A sportigazgató elmondta: nagyon sok játékosnak létfontosságú volt, hogy akár sérülés, akár hosszabb kihagyás után végigcsinálja a felkészülést – ebből a szempontból sem lehet okuk panaszra, hiszen még az egy hetet kihagyni kényszerülő Fiola Attila is készen áll a bajnoki rajtra.

„Nagyon jó körülmények között készült végig a csapat és kifejezetten erős együttesekkel játszottunk, az NB I színvonalát meghaladó találkozókat, ezt a ritmust kell tartani a bajnokikon is.”

A télen távozó Feczesin Róbert és Filipe Oliveira mögött nem zárult be végleg az ajtó – a Ciprusra szerződő portugállal például megállapodtak abban, hogy a pályafutása befejezése után is várnak rá feladatok a Vidinél, mert „egy ilyen nemzetközi tapasztalattal és emberi kvalitásokkal bíró játékosnak nem szeretnénk végleg elengedni a kezét”.

Szó esett a két esztendeje profi szerződést kapó, még mindig tinédzser korú Kovács Sándorról is, aki ősszel biztató teljesítményt nyújtott több kupamérkőzésen.

„Ez olyan történet, amilyennel nemcsak vezetőként, hanem játékos-pályafutásom során sem találkoztam. Az új szerződéséről tárgyaltunk, majd jött a hír, hogy Kovács Sándor nem kívánja folytatni profi pályafutását. Nagyon reméljük, hogy van visszaút, hiszen fiatalemberről van szó, bízunk benne, hogy meggondolja magát a játékos. Bármennyire is sajnáljuk az egészet, ha ez a döntés végleges, azt tiszteletben kell tartanunk.”

A Videoton szombat délután az Újpest ellen kezdi a tavaszi szezont.


TÉLI
JÁTÉKOSMOZGÁS A VIDEOTON FC-NÉL

Érkezők:
Mirko Maric (horvát, Dinamo Zagreb – Horvátország, az ősszel kölcsönben Lokomotiva Zagreb – Horvátország)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek:

Kiszemeltek:
Távozók: Feczesin Róbert (Csonnam Dragons – Dél-Korea), Filipe Vilaca Oliveira (portugál, Anorthoszisz – Ciprus, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: Sejben Viktor (Csákvár)
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk:
Pölöskei Zsolt, Simon Ádám

NB I, 2016–2017, 20. FORDULÓ
FEBRUÁR 18., SZOMBAT
HELYSZÍN

15.30: Videoton FC–Újpest FC (Tv: M4 Sport)

Felcsút, Pancho Aréna

15.30: Gyirmót FC Győr–Paksi FC

Győr, Alcufer Stadion

15.30: Mezőkövesd–Diósgyőri VTK

Mezőkövesd, Városi Stadion
15.30: MTK Budapest–Bp. Honvéd

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion

15.30: Vasas FC–Szombathelyi Haladás
Budapest, Szusza Ferenc Stadion*

18.00: Debreceni VSC–Ferencváros (Tv: M4 Sport)

Debrecen, Nagyerdei Stadion
A Szusza Ferenc Stadionnak a meccsrendezéshez még meg kell felelnie a héten esedékes biztonságtechnikai ellenőrzésen.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik