Videoton: Magyar edző is képben van – Kovács Zoltán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.28. 09:43
null
A sportigazgató még tervez változásokat a fehérvári keretben (Fotó: Hegedüs Gábor)
Kovács Zoltán, a Videoton közelmúltban kinevezett sportigazgatója a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában elmondta: magyar edzőjelöltjük is van a fehérváriak kispadjára. A sportvezető beszélt az El-búcsúról és a játékoskeret átalakításának a lehetőségéről is.

 



„A múlt heti, első mérkőzésen dőlt a továbbjutás – mondta az El-búcsúról Kovács Zoltán (a Videoton tegnap 1–0-s vereséget szenvedett a Lech Poznantól a hazai visszavágón, így 4–0-s összesítéssel búcsúzott az El playoffkörében). – Ez egy folyamat volt, ahogyan eljutott idáig a csapat, és remélem, hogy tegnap ennek a végét láthattuk. A Lech elleni első meccsen már szervezettebb együttesként léptünk pályára, viszont még nem tudunk kellő koncentrációval játszani, nem vagyunk elég dinamikusak. Nem azt a futballt nyújtjuk, ami a bajnoki címvédőtől elvárható lenne. A célunk az, hogy visszahozzuk azt a színvonalat, amit az előző idényben a bajnokságot nyerő csapattól láthattak a nézők. Ehhez viszont a mostaninál jobb erőállapot kell.”

„Pető Tamás irányításával elindult egy olyan szakmai munka, amit már a nyáron kellett volna elvégezni. Vannak azonban ebben olyan folyamatok, amiket nem lehet felgyorsítani. Ezzel együtt nem elegáns dolog visszafelé mutogatni. A célkitűzéseinket tekintve semmi sem lehetetlen, és mi nemcsak ezt kommunikáljuk, hanem hiszünk is benne. Rajtam kívül a meghatározó játékosok is hisznek abban, hogy elérhető a nemzetközi kupaszereléshez szükséges kvalifikáció. Az ehhez szükséges bajnoki érem vagy MK-győzelem reális elvárás. A bajnoki címvédésről egyelőre nem beszélünk, bár matematikailag még arról is lehetne, hiszen hat forduló ment le a harmincháromból, és még van hátra huszonhét.”

„Az átigazolási időszak a végéhez közeledik, még négy nap áll rendelkezésre, hogy változtassunk a keretben. Egy légiós helyünk maradt, hacsak nem tudunk megválni néhány külföldi játékostól. Ez az időintervallum azonban nekik is szűk, az utcára senkit sem szeretnénk kitenni. Pedig megvannak a kiszemeltjeink, de most nekik így még nem lenne helyük a keretben. Leginkább technikai akadálya van az igazolásoknak, és az idő szűke miatt kényszerpályán mozgunk. Nyilatkoztam már arról, hogy Asmir Suljic az egyik, ha nem a legjobb szélső pillanatnyilag az NB I-ben, sportigazgatóként rosszul végezném a munkámat, ha nem szeretném őt a csapatomban tudni, és nem tennék lépéseket a megszerzéséért.”

„Valóban van egyfajta árfelható tényezője rövid távon annak, hogy limitálva van a külföldi helyek száma, és plusz támogatást kapnak a klubok a magyar játékosok pályán töltött percei után, de közép- és hosszútávon helyes az irány, ami a magyar futball javát szolgálja. A kluboknak most kellett átállniuk erre a szisztémára, és nem voltak kellőképpen felkészülve erre a változásra. Néhány játékos ezt kihasználta. Az aránytalanságok viszont idővel eltűnnek. Azok a játékosok kapják meg a kiemelt fizetéseket, akik megérdemlik.”

„Olyan edzőt szeretnénk a kispadra ültetni, aki kirángatja a csapatot ebből az apátiából. Pető Tamás már dolgozik ezen, bár az eredményekben egyelőre nem mutatkozik meg. Benne van a kalapban Joan Carrillo is, mint lehetőség. Nem lenne korrekt a jelöltekkel szemben, ha sokáig húznánk a kinevezést, pár héten belül döntünk. Van magyar és külföldi jelöltünk is a kispadra.”


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A VIDEOTONNÁL

Érkezők: Koltai Tamás (Győri ETO, szabadon igazolhatóként), Kovácsik Ádám (szabadon igazolható, legutóbb Reggina – Olaszország), Lang Ádám (Győri ETO, szabadon igazolhatóként), Pátkai Máté (Győri ETO, szabadon igazolhatóként), Pölöskei Zsolt (MTK, szabadon igazolhatóként), Rudolf Gergely (Győri ETO, szabadon igazolható), Alhassane Soumah (guineai, Juventus – Olaszország)
Kölcsönbe érkezők: Braniszlav Danilovics (szerb, PAFC)

Kölcsönből visszatérők: Kleinheisler László (PAFC), Szekeres Adrián (Dunaújváros)
Az utánpótlásból felkerültek:
Gábor Péter

Kiszemeltek: Asmir Suljic (Újpest)

Távozók: Arturo Álvarez (salvadori, szabadon igazolható), Juan Calatayud (spanyol, Atlético de Kolkata – India), Hudák Martin (PAFC, kölcsön után végleg?), Kocsis Gergő (Puskás Akadémia), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa – Lengyelország, szabadon igazolhatóként),Papp Máté (dunaújvárosi kölcsön után Sopron, szabadon igazolhatóként), Szofian Sakla (marokkói, szabadon igazolható), Sándor György (Perth Glory – Ausztrália, szabadon igazolhatóként), Stopira (zöld-foki-szigeteki, szabadon igazolható; érdeklődnek iránta: Vasas), Tar Zsolt (PAFC, kölcsön után végleg?), Tóth Balázs (PAFC-kölcsön után visszavonult)

Kölcsönbe távozók: Horváth Tamás (PAFC), Tomás Tujvel (szlovák, kecskeméti kölcsön után DAC – Dunaszerdahely, Szlovákia), Zsótér Donát (felcsúti kölcsön után ismét PAFC)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Barcsay Márk (PAFC, onnan Cigánd)

Távozhatnak: Álvaro Brachi (spanyol), Gyurcsó Ádám (érdeklődnek iránta: Lengyelország), Kleinheisler László (érdeklődnek iránta: Lengyelország), Marko Pajac (horvát), Szekeres Adrián

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik