Videoton: „Lazovics érkezésével erősebb lett a magyar bajnokság”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.14. 16:59
A belgrádi Partizan szerb legendája, Szasa Ilics adott interjút a Videoton hivatalos oldalának a két csapat péntek esti felkészülési mérkőzését követően. Ilics beszélt többek között két korábbi csapattársáról, Danko Lazovicsról és Marko Scsepovicsról, valamint a két klub 1984-es UEFA-kupa párharcáról.

– Az elmúlt négy évben két alkalommal is testközelből láthatta a Videotont, 2012-ben pályára is lépett ellene a Partizan színeiben. Milyen benyomásai vannak a csapatról?– Az elmúlt négy évben két alkalommal is testközelből láthatta a Videotont, 2012-ben pályára is lépett ellene a Partizan színeiben. Milyen benyomásai vannak a csapatról?

Jól emlékszem arra a 2012-es felkészülési mérkőzésre – mondta Szasa Ilics a vidi.hu-nak. – Már akkor is nagyon jó erőkből állt a Vidi, de úgy gondolom, az elmúlt években tovább erősödött a csapat. Véleményem szerint a péntek esti edzőmeccsen sokkal jobban ránk tudta erőltetni az akaratát a Vidi, mint négy évvel ezelőtt. Védekezésben és az előre játékban is nagyon jó teljesítményt nyújtott a hazai együttes.

– A két csapat közös történelme jóval hosszabb időre nyúlik vissza. Elmúlt már hatéves, amikor 1984-ben az UEFA-kupában találkozott egymással a Videoton és a Partizan. Emlékszik arra az összecsapásra?

Minden lényeges dolgot tudok arról a párharcról. Személyes tapasztalatom 1984-ből nincs, azonban két évvel később, amikor kilencévesen elkezdtem a Partizanban futballozni, már sok mindent felfogtam abból, hogy milyen nagy vereséget szenvedett a csapat a nemzetközi kupában. Sokáig hozták fel nálunk példaként azt a párharcot – főleg az első, székesfehérvári meccset –, hiszen az esélytelenebb kis csapat ütötte ki a jóval esélyesebb Partizant. Abban az időben egyébként a magyar labdarúgás még előttünk járt szinte minden tekintetben, aztán alig tíz év alatt nagyot fordult a világ, emlékezzünk csak a kilencvenhetes vb-selejtezőre. Úgy látom, manapság gyorsan fejlődik a magyar futball, és ha nem térnek le erről az útról, akkor néhány éven belül – akár klubszinten is – szép sikereket is elérhetnek a magyar csapatok, köztük a Vidi is.

– Két korábbi csapattársa is a Videoton FC labdarúgója lett az idén nyáron. Hogy emlékszik vissza rájuk?

– Mindkét játékos kiváló futballista. Danko Lazovicsot mindenki ismeri Szerbiában, hiszen a Partizan mellett igen komoly európai klubokban szerepelt, és a szerb válogatottnak is évekig alapembere volt. Ő már ugyan túl van a fénykorán, de mentalitásával és tapasztalatával, valamint futballtudásával még nagyon sokat segíthet a Vidinek, és biztosan állíthatom, hogy az ő érkezésével a magyar bajnokság is erősebb lett. Scsepovics az egyik legtehetségesebb fiatal játékos volt, akivel valaha együtt futballoztam a Partizanban. Sajnos eddigi klubjaiban – sem Görögországban, sem Belgiumban – nem tudott még kiteljesedni, most azonban úgy látom, rátalált végre arra a klubra, amelyben kihozhatja magából a maximumot. Hatalmas potenciál van benne, és ha működik a kémia a klub és „Scsepo” között, akkor néhány éven belül remek üzletet köthet a Vidi, hiszen biztos vagyok benne, hogy ebben az esetben a következő állomása már egy európai topklub lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik