Videoton: Készen állok a maradásra - José Gomes

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.20. 20:06
José Gomes, a labdarúgó NB I-ben szereplő Videoton vezetőedzője saját honlapjának adott interjút, amelyben egészen más hangnemben fogalmazott, mint egy héttel ezelőtt, és elmondta, nagy lehetőségeket lát a magyar futballban, szeretne itt maradni.

„A Videoton nagyon fontos állomás a karrieremben, és rengeteget tanulok itt. Megpróbáljuk a Videoton és ezáltal Magyarországot újra eljuttatni az európai kupákba. Büszke vagyok rá, hogy a futball iránt ennyire lelkesedő országban dolgozhatok" – olvasható José Gomes nyilatkozata a josegomescoach.com-on.

„Több magyar válogatott játékosunk van, illetve a fiatalabb generációból is vannak futballistáink. Nagy lehetőségek rejlenek a Videotonban. Annak ellenére, amit néha mondanak, a Videoton minden játékosa egyenlő bánásmódban részesül, állampolgárságtól függetlenül. A kezdőcsapatot mindig az edzéseken és a meccseken nyújtott teljesítmény alapján állítjuk össze. Minden átlátható. Két gyermekem van, és egyenlően bánok velük, és ugyanez érvényes a játékosaimra is, még ha néha rosszul is érzik magukat" – jelentette ki a portugál edző.

„A magyar futball minősége növekszik az edzők munkájának köszönhetően. Ha ez a munka folytatódik, akkor a magyarok a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában küzdhetnek majd a győzelemért, és a válogatott az Európa-bajnokságon és a világbajnokságon szerepel majd. Számos stadiont adnak át mostanában, ami nagyon fontos, jobb lesz a talaj, főleg télen, és a nézők is szívesebb járnak majd meccsre. A gyerekeimnek furcsa, hogy a társaik a Real Madridnak, a Manchester Unitednek vagy az Arsenalnak szurkolnak, de ezt meg kell változtatni, hogy magyar csapatoknak drukkoljanak, ahogy a szüleik és nagyszüleik idejében" – mondta Gomes.

„Ugyanaz a véleményem a játékvezetőkről, mint a játékosokról: ők is kiváló képességekkel rendelkeznek, és nemzetközi szinten jó teljesítményt nyújtanak, bár néha elég nehéz a munkájuk. De támogatni kell a fejlődésüket – nyilatkozta a tréner, aki maradna Magyarországon. – Jól érzem magam, itt van a családom is. A játékosok fejlődnek, ahogy az edzők és a vezetők is, és egyre jobb az infrastruktúra. Pozitívak az érzéseim, és készen állok, hogy továbbra is ebben az országban dolgozzak."

Mint ismert, José Gomes az utóbbi hetekben több meccse után is keményen kritizálta a játékvezetőket, amiért a Videotont sújtják az ítéleteikkel, és legutóbbi hivatalos honlapjának is erről beszélt, illetve bizonyos lobbiról, amely a volt magyar kapitányt szeretné a helyére ültetni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik