Videoton: inkorrektnek tartják az Újpest FC közleményét

Vágólapra másolva!
2010.11.26. 08:55
Ahogy arról korábban már beszámoltunk, az Újpest FC a héten egy közleményt adott ki a Videoton-szurkolók vasárnapi – a két csapat bajnokiján bemutatott – tűzijátéka kapcsán, amire a fehérvári klub először röviden, majd azóta hosszabb közleményben reagált. 

A Fehérvár FC Kft vezetősége az Újpest FC hivatalos honlapján „Fegyelmi vagy kegyelmi bizottság? – II. rész" címmel megjelent írásra reagált.„Fegyelmi vagy kegyelmi bizottság? – II. rész" címmel megjelent írásra reagált.

„A közlemény több helyen nem fogalmaz körültekintően, illetve nem világít rá olyan jelentős és valós tényekre, melyek hiányában az olvasóban a történések jogszerűségének értékelése kétséges lehet, így nem felel meg a sajtóról szóló 1986. évi II. törvény 2. § (1) bekezdésében foglalt hiteles és pontos tájékoztatás követelményének, egyben rossz színben tünteti fel a Videoton FC labdarúgó csapatát" – kezdődik a fehérvári klub reagálása.

„Mindenekelőtt szeretnénk felhívni a közvélemény figyelmét arra, hogy az említett pirotechnikai bemutatót engedélyeztetési eljárás előzte meg" – fogalmaz a Videoton közleménye, amely részletesen kifejti az engedélyeztetést folyamatát.

„Álláspontunk szerint mindenben eleget tettünk jogszabályi kötelezettségünknek, és úgy jártunk el, ahogy az adott helyzetben elvárható annak érdekében, hogy sem a szurkolók sem a Sóstói Stadion, sem más javak sérülésének veszélye ne állhasson fenn a pirotechnikai bemutató következtében.

Szükséges leszögezni azt is, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága a korábban lefolytatott, pirotechnika használatával kapcsolatos fegyelmi eljárásaiban az illegálisan becsempészett és szurkolók által működésbe hozott pirotechnikai eszközök használatáért alkalmazott szankciókat, így több ízben a Videoton FC-vel szemben is.

A Újpest FC hivatalos honlapján közzétett közleménnyel érintett pirotechnikai bemutató ugyanakkor egy szakértő pirotechnikus csapat által összeállított és vezényelt, a rendőrség és a Magyar Labdarúgó-szövetség által engedélyezett pirotechnikai bemutató volt, ahol a lebonyolításban résztvevő minden munkatárs személyazonossága beazonosítható.

Emellett hivatalos honlapunkon, már a 2010. november 21. napján megrendezett Videoton FC-Újpest FC mérkőzés kezdetét megelőzően közzétettük, hogy egy engedélyezett, a hatályos jogszabályoknak mindenben megfelelő pirotechnikai bemutató került megtartásra, amelynek végrehajtását közel háromhetes előkészítő munka előzte meg. Tájékoztatási kötelezettségünknek eleget tettünk.

Az Újpest FC közleményét azonban több tekintetben is inkorrektnek tartjuk.

Az Újpest FC-től több ízben elvártuk volna a múltban, hogy bizonyos jogsértésekkel kapcsolatosan megnyilvánuljon, azoktól elhatárolódjon.

Nem tette ezt meg akkor, amikor a Videoton FC szurkolóit a két csapat mérkőzésein támadás érte, illetve egyik játékosunkat a gyepen meg is ütötték a Szusza Ferenc Stadionban. A Fehérvár FC Kft ugyanakkor sohasem emelt szót akkor, amikor a fegyelmi bizottság az Újpest FC terhére rótt büntetéseket enyhítette

Fentieken részletezett körülményekre tekintettel azzal a kéréssel fordulunk az Újpest FC vezetéséhez, hogy a jövőben hangsúlyozottan fordítson figyelmet arra, hogy az ujpestfc.hu weboldalon megjelenő cikkek a körültekintő, és lehetőség szerint objektív tájékoztatás követelményének megfeleljenek, továbbá kérjük, hogy tartózkodjanak a Fehérvár FC Kft, valamint a Videoton FC labdarúgó csapatát rossz színben feltüntető, félrevezető és minden alapot nélkülöző cikkek megjelentetésétől"  – fogalmaz a fehérvári klub hivatalos honlapján megjelent közlemény, amit teljes egészében itt olvashat!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik