Videoton: Berg a távozó csatárról és a vágyott szintről

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.15. 12:53
A Videoton labdarúgócsapatának norvég vezetőedzője, Henning Berg klubja hivatalos honlapjának beszélt a téli felkészülésről, illetve kitért Feczesin Róbert távozására is.

„A játékosok most jobb állapotban vannak, mint a nyári kezdésnél, így magasabb szinten tudjuk kezdeni a munkát, mint júniusban – nyilatkozta a vidi.hu-nak Henning Berg vezetőedző. – Az évet különböző felmérésekkel kezdtük, pontosan láttuk, hogy milyenek az értékek -rendben van minden. Itt,Dubaiban a szó szoros értelmében edzőtábort tartunk, Spanyolországban már több mérkőzést is játszunk majd. Ez nem azt jelenti, hogy most kizárólag erőnléti felkészülés zajlik, jó állapotban vagyunk, nincs szükség arra, hogy három hétig csak fussanak a játékosok, ez harminc éve volt divat. Persze dolgozunk sokat ezen is, de jut idő és energia a futball-specifikus dolgokra és az egyéni felkészítésre is.”vidi.hu-nak Henning Berg vezetőedző. – Az évet különböző felmérésekkel kezdtük, pontosan láttuk, hogy milyenek az értékek -rendben van minden. Itt,Dubaiban a szó szoros értelmében edzőtábort tartunk, Spanyolországban már több mérkőzést is játszunk majd. Ez nem azt jelenti, hogy most kizárólag erőnléti felkészülés zajlik, jó állapotban vagyunk, nincs szükség arra, hogy három hétig csak fussanak a játékosok, ez harminc éve volt divat. Persze dolgozunk sokat ezen is, de jut idő és energia a futball-specifikus dolgokra és az egyéni felkészítésre is.”

Nyáron kevesebb idő jutott a felkészülésre, hiszen június 30-án már a Zaria Balti ellen El-selejtezőn lépett pályára a csapat.

„Ilyenkor van időolyan elemeken is dolgozni, amelyekre a bajnokság közben nincs lehetőség – folytatta Berg. – De ezt nem úgy kell elképzelni, hogy most három hétig csak ezt vagy csak azt gyakoroljuk. Ez egy jó esély arra, hogy emeljük néhány játékelemünk szintjét, aztán persze jönnek az edzőmérkőzések is. Értelemszerűen ezek nem olyan fontos meccsek lesznek az eredmény szempontjából, mint a bajnokik, de mindegyik mérkőzés jó sansz arra, hogy javítsunk a hibákon, fejlődjünk, és ilyenkor lehetőség lesz kipróbálni egy-két új dolgot is. Persze jó lenne azért megnyerni ezeket a találkozókat is.”

A Videoton először edzőtáborozik az Emírségekben, de Henning Berg már járt ott még játékosként a Blackburn Roversszel és a Manchester Uniteddal.

„Játékosként voltam itt az angol csapataimmal, de az már nagyon-nagyon régen volt. Törökország is opció volt az első edzőtábor idejére, de aztán az ismert hírek miatt az Emírségek mellett döntöttünk. Többet kellett utazni, de tudtuk, hogy az időjárási- és az edzéskörülmények is kifogástalanok lesznek. Sok európai válogatott és klubcsapat jár már ide, több kollégámmal beszéltem, akik jártak már erre edzőtáborozni. Mindenki csak jókat mondott, és igazuk is volt. Elégedett vagyok a körülményekkel. Az edzőpálya remek, az időjárásra sem lehet egy szavunk se. A konditerem jól felszerelt, a játékosok hozzáállása nagyon jó, vevők a kemény munkára, szóval eddig elégedett vagyok a felkészüléssel. Spanyolországbanmár valamivel hűvösebb lesz, az ottani mérkőzéseken nagyjából hasonló lesz a hőmérséklet, mint a márciusi-áprilisi hazai bajnokikon" – indokolta a helyszínválasztást a szakember, aki a Dél-Koreába szerződő Feczesin Róbertről is szót ejtett.

„Róbertnek nagy szerepe volt a csapat fejlődésében. Ő maga is sokat lépett előre, nyáron talán nem a legjobb formában kezdte a felkészülést, nem szerzett olyan sok gólt a 2015/2016-os szezonban, de az elmúlt fél évben nagyon jól mozgott, veszélyesebb lett a tizenhatoson belül és remekül megértette magát a csapattársaival. Tudom, hogy nem kezdett minden meccsen, de majdnem mindig lehetőséget kapott, ezzel pedig jellemzően élt is. Jól kezelte a versenyhelyzetet és biztosan élvezte, hogy ilyen eredményesen játszik.Szerettük volna, ha marad a szerződése lejárta után is, de máshonnan is volt ajánlata és a távozás mellett döntött.”

Szerda 17.00 órakor a szentpétervári Zenit ellen lép pályára a Videoton. A norvég szakember szerint fontos, hogy megfelelő nemzetközi tapasztalatot szerezzenek a játékosok.

„Biztosan jó meccs lesz,, készen állnak majd a játékosok egy ilyen ellenfélre is. A játékosoknak a szünet alatt is volt egyéni programjuk, futó- és erősítőfeladatokat is kaptak, nem a nulláról kezdtünk a múlt héten. Kellő motiváció egy ilyen szintű csapat ellen játszani, ahhoz, hogy fejlődjünk, szükségünk van arra, hogy erős, Zenit minőségű csapatok ellen nemzetközi tapasztalatot szerezzünk, hiszen ez a szint, amihez szeretnénk egyre közelebb és közelebb kerülni.”

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A VIDEOTON FC-NÉL
Érkezők:

Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek:

Kiszemeltek: Gazdag Dániel (Bp. Honvéd)
Távozók: Feczesin Róbert (Csonnam Dragons – Dél-Korea)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk:
Kovács István (Ferencváros), Pölöskei Zsolt, Simon Ádám (Diósgyőr), Asmir Suljic (bosnyák)

A VIDEOTON TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: január 5.
Edzőtábor:január 9–18., Dubai (Arab Emírségek); Spanyolország (ennek időpontja még nem ismert)
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Január 18., Dubai: Videoton–Zenit (orosz)
Videoton–FK Krasznodar (orosz) – a helyszín és az időpont egyelőre nem ismert.
Február 11., Székesfehérvár vagy Felcsút, 12.00:Videoton–Haladás

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik