Videoton: Az ősszel kiderül, hogyan alakul Mutumba sorsa - Mezey

Vágólapra másolva!
2010.09.27. 16:12
A Videoton vezetőedzője, Mezey György a fehérváriak hivatalos honlapjának beszélt arról, hogy miért nem kapott még lehetőséget a nagycsapatban a nyáron a svéd bajnok AIK-tól érkezett Martin Mutumba.

„Eddig még nem láttam tőle olyan teljesítményt, amely arra jogosítaná, hogy legalább a tizennyolcas keret tagja lehetne – indokolta Mutumba mellőzését Mezey György. – A vele kapcsolatban keringő hírekben egyébként sokkal nagyobb összeg szerepel, mint amennyit valójában adtunk érte. Amúgy is azt gondolom, kizárólag a klubtulajdonos dolga, melyik játékosért mennyit fizet. Az átigazolási díj nagyságának firtatása, szerintem, egyenlő az ő zsebében történő turkálással."

„A nemzetközi futballban is van arra példa – lásd Ibrahimovic, Huntelaar, vagy éppen annak idején Beckham –, hogy az esetenként sok pénzért megvásárolt játékos nem váltja be a hozzá fűzött reményeket – folytatta Mezey. – Előzze meg ugyanis bármilyen komoly megfigyelés, vagy feltérképezés az igazolást, az, hogy mennyire használható a játékos, csak a csapattal történő közös munkavégzés során derül ki."

„Mint ismert, Djordjics és Mutumba is a tavalyi svéd bajnokcsapat tagja volt. Mivel azonban egészen más játékkultúrából jöttek, amit nem könnyű összeegyeztetni a mienkkel, ez bizony időt igényel, még akkor is, ha profi csapatból profi csapatba érkeztek. Djordjicsnak jobban megy az alkalmazkodás, ő előrébb tart, míg Mutumba helyzetét az is nehezíti, hogy vannak magánéleti gondjai. Az őszi szezon folyamán kiderül, hogyan alakul a továbbiakban a sorsa" – tette hozzá a Videoton vezetőedzője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik