Videoton: a válogatott balhátvéd évekre elkötelezte magát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.16. 20:03
A labdarúgó NB I-ben szereplő Videoton a hivatalos honlapján jelentette be, hogy Stopira meghosszabbította a szerződését a klubbal. A zöld-foki-szigeteki balhátvéd két plusz egy évvel toldotta meg a 2017 nyarán lejáró megállapodását.

Stopira, teljesnevén Ianique dos Santos Tavares 1988. május 20-án született.Mielőtt 2012-ben a Vidihez igazolt, a Sporting Praia, a Santa Clara, a Deportivo La Coruna B és a Feirense csapatát erősítette.Stopira eddig 88 NB I-es meccsen lépett pályára, ezeken hat alkalommal volt eredményes. Tagja volt a 2015-ös bajnok-, valamint a 2013-as és 2016-os ezüstcsapatnak is.

2015 nyarán úgy tűnt, elhagyja a klubot, Kovács Zoltán sportigazgató azonban visszacsábította Székesfehérvárra. Akkor kétéves szerződést írtak alá a felek, amely jövő nyáron jár le, ezt a kontraktust hosszabbította meg a klub két plusz egy évvel.

„El sem tudom mondani, mennyire boldog vagyok, hogy a klub a jövőben is számít rám, és már most, fél évvel a szerződésem lejárta előtt szerződéshosszabbítást kínált nekem, amit nagy örömmel fogadtam el. Egy labdarúgó számára mindig nagyon fontos a bizalom. Szeretnék a jövőben is hasznos tagja lenni a csapatnak, és további bajnoki címeket ünnepelni Vidi-játékosként, hiszen pályafutásom egyik legszebb élménye volt a 2015-ös bajnoki címünk. Megígérhetem a szurkolóknak, hogy a jövőben is minden találkozón, amelyen pályára lépek, tudásom legjavát fogom nyújtani a Vidi sikeréért. Több, mint négy éve futballozok Magyarországon, melyre immár második otthonomként tekintek. Az egyik legnagyobb motiváció számomra, - amellett, hogy természetesen bajnoki címeket és kupagyőzelmeket szerezzünk - hogy ismét bejussunk egy európai kupaküzdelem csoportkörébe. Úgy érzem, a mostani csapatban minden feltétel adott ehhez, nagyon remélem, hogy jövő nyáron egy szép nemzetközi sorozatot fogunk elkezdeni” – mondta Stopira a vidi.hu-nak.

„Nagyon könnyen és nagyon gyorsan sikerült megállapodnunk Stopirával, akin a tárgyalások alatt végig éreztük, hogy itt a Vidiben képzeli el a jövőjét. Stopi régóta bizonyítja elkötelezettségét a klub iránt, és ezt most meg is erősítette. Külön öröm számunkra, hogy olyan játékossal sikerült szerződést hosszabbítanunk, aki egyébként egy igazi hiányposzton tud már évek óta kiemelkedő teljesítményt nyújtani, nem csak klubszinten, de válogatott szinten is. Bátran kijelenthetem, hogy a magyar bajnokság egyik, ha nem a legjobb balhátvédjével tudtunk hosszú távú szerződést kötni. Azon légiósok egyike, aki komoly minőséget képvisel Magyarországon. Tavaly nyáron, a bajnoki cím megszerzése után lejárt Stopira szerződése, akkor úgy tűnt, elválnak a klub és a játékos útjai, szerencsére nem így történt, örülök annak, hogy végül sikerült őt visszaigazolnunk, és az elmúlt közel másfél év azt bizonyítja, hogy jó döntést hoztunk. Ez a mostani szerződéshosszabbítás egy olyan folyamat részeitt a klubnál, amely már korábban elkezdődött, de még közel sem jelenthetjük ki, hogy befejeződött volna, hiszena csapat meghatározó tagjaival újratárgyaljuk a lejáró szerződéseketnyilatkozta Kovács Zoltán sportigazgató.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik