Videoton: A technikámmal nincs gond, de küzdenem kell - Álvarez

Vágólapra másolva!
2013.02.10. 09:19
A technikájával nincs gond, de jobban kell küzdenie a pályán ahhoz, hogy jobb labdarúgóvá váljon Arturo Álvarez, a Videoton új támadója, akit az idény végéig vettek kölcsön a székesfehérváriak a portugál bajnokságban szereplő Pacos Ferreirától. A futballista a Marcának adott interjút pár nappal az előtt, hogy aláírt volna a magyar csapathoz – a spanyol lap most közölte a beszélgetést.

„A játékom intenzitásán kell növelnem, ki kell tennem a lelkem a pályára – mondta Álvarez a Marcának adott interjújában. – Úgy gondolom, a technikai tudásommal nincs gond, a csapatba kerüléshez inkább küzdenem kell. Ha a csapattársam százszázalékosan teljesít, nekem száztíz százalékot kell kipréselnem magamból. Ez a legfontosabb, amit a Pacos Ferreiránál tanultam.”

Álvarez korábban szerepelt az MLS-ben a San Jose, a Dallas és a Salt Lake együttesében is, így tudja, mi a különbség az európai és az észak-amerikai stílus között.

„Az európai játék sokkal fegyelmezettebb, mint amit az MLS-ben játszottunk. Ott elsősorban az erőnlét és a gyorsaság volt meghatározó, itt nagyobb szerepe van a technikai tudásnak. Ám egyre több dél-amerikai igazol át az MLS-be, ami biztosan segít behozni a lemaradást” – mondta a 27 éves támadó, akit arról is faggattak, miért lett salvadori válogatott, ha az Egyesült Államokban (Houstonban) született és ott nőt fel.

„Bár utánpótlás szinten az amerikaiaknál szerepeltem, amikor megérkezett a meghívó szüleim hazájának szövetségétől, nagy örömmel elfogadtam. A salvadoriak egyeztettek rólam az amerikaiakkal, úgyhogy ebből nem volt probléma.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik