HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2016.10.14 16:16 Frissítve: 2016.10.14 16:51

Videoton: a Strabag vezette konzorcium adott végleges ajánlatot a stadionprojektre

Péntek délelőtt már beszámoltunk róla, hogy a napokon belül lezáruló közbeszerzési eljárást követően hamarosan megkezdődhet a székesfehérvári Sóstói Stadion felújítása. A fehérvári önkormányzat azóta bővebben is válaszolt csütörtöki, írásos megkeresésünkre.

A bontás megvolt, jöhet az építkezés (Fotó: Facebook/Videoton FC)

 

„A bontási munkák az utolsó fázisban járnak, miközben utolsó szakaszába lépett az a közbeszerzési eljárás is, amelyet a Sóstói Stadion megépítésére írt ki Székesfehérvár Önkormányzata. Az alkalmassági feltételeknek megfelelt cégek közül egyetlen ajánlattevő, a Strabag által vezetett, több cégből álló konzorcium leadta végleges ajánlatát” – írja megkeresésünkre adott válaszában a székesfehérvári önkormányzat kommunikációs osztálya.

„Jelenleg a benyújtott ajánlat jogi és műszaki átvizsgálása zajlik, ezt követően hamarosan a város Közgyűlése elé kerül a téma. A döntést követően megtörténik a munkaterület-átadás, ami azt jelenti, hogy az eredeti ütemezés szerint, 2017 végéig elkészülhet a Sóstói Stadion. Eközben zajlik a Sóstó Természetvédelmi Terület megmentését jelentő fejlesztés is. A lőszermentesítés megtörtént, jelenleg a mederkotrásra, a vízpótlás biztosítására, valamint a tanösvény felújítására vonatkozó közbeszerzési eljárás van folyamatban, amely várhatóan még idén lezárul” – teszi hozzá a tájékoztató.

Ez utóbbi fejlesztés azért függ össze a stadionprojekttel, mert Székesfehérváron a stadionfejlesztés egy városrészi rehabilitációs program részeként valósul meg, amelyben az állami források egy része a természetvédelmi terület megmentésére, valamint a stadion környékén megvalósuló út-, parkoló- és egyéb fejlesztésekre fordítható.

Az új stadion látványterveit itt tekintheti meg!

2019.01.21 10:54:16

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

1928-ban alakult meg az első szervezett magyar szurkolói csoport, a ferencvárosi B-közép.

2019.01.20 23:33:16

Labdarúgó NB I N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Az ultra a meccs – önnön létének demonstrációja – idején érzelmi függőségben él, azt, hogy a bírót, az ellenfelet szidhatom, de a „másságokat” már nem, képtelen szétválasztani.

2019.01.20 14:31:08

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Negyedik törökországi felkészülési mérkőzésén a második vereségét szenvedte el a Ferencváros.

2019.01.19 14:05:50

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A Sion elleni meccsen bemutatkozott a Ferencváros új igazolása, Lasa Dvali.

2019.01.18 17:17:30

Labdarúgó NB I ILKU MIKLÓS

Az UEFA éves pénzügyi jelentése alapján elhelyezhetjük magunkat a futballtérképen.