Videoton: a Strabag vezette konzorcium adott végleges ajánlatot a stadionprojektre

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.14. 16:16
Péntek délelőtt már beszámoltunk róla, hogy a napokon belül lezáruló közbeszerzési eljárást követően hamarosan megkezdődhet a székesfehérvári Sóstói Stadion felújítása. A fehérvári önkormányzat azóta bővebben is válaszolt csütörtöki, írásos megkeresésünkre.
A bontás megvolt, jöhet az építkezés (Fotó: Facebook/Videoton FC)
A bontás megvolt, jöhet az építkezés (Fotó: Facebook/Videoton FC)
A bontás megvolt, jöhet az építkezés (Fotó: Facebook/Videoton FC)

 

„A bontási munkák az utolsó fázisban járnak, miközben utolsó szakaszába lépett az a közbeszerzési eljárás is, amelyet a Sóstói Stadion megépítésére írt ki Székesfehérvár Önkormányzata. Az alkalmassági feltételeknek megfelelt cégek közül egyetlen ajánlattevő, a Strabag által vezetett, több cégből álló konzorcium leadta végleges ajánlatát” – írja megkeresésünkre adott válaszában a székesfehérvári önkormányzat kommunikációs osztálya.

„Jelenleg a benyújtott ajánlat jogi és műszaki átvizsgálása zajlik, ezt követően hamarosan a város Közgyűlése elé kerül a téma. A döntést követően megtörténik a munkaterület-átadás, ami azt jelenti, hogy az eredeti ütemezés szerint, 2017 végéig elkészülhet a Sóstói Stadion. Eközben zajlik a Sóstó Természetvédelmi Terület megmentését jelentő fejlesztés is. A lőszermentesítés megtörtént, jelenleg a mederkotrásra, a vízpótlás biztosítására, valamint a tanösvény felújítására vonatkozó közbeszerzési eljárás van folyamatban, amely várhatóan még idén lezárul” – teszi hozzá a tájékoztató.

Ez utóbbi fejlesztés azért függ össze a stadionprojekttel, mert Székesfehérváron a stadionfejlesztés egy városrészi rehabilitációs program részeként valósul meg, amelyben az állami források egy része a természetvédelmi terület megmentésére, valamint a stadion környékén megvalósuló út-, parkoló- és egyéb fejlesztésekre fordítható.

Az új stadion látványterveit itt tekintheti meg!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik