Videoton: „A legfontosabb, hogy…” – bemutatták Berget

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.27. 11:27
A labdarúgó NB I-ben szereplő Videoton sajtótájékoztató keretében mutatta be nemrégiben kinevezett új vezetőedzőjét, Henning Berget. A norvég szakember kijelentette, szeretné stabilizálni a csapat védelmét, valamint hozzátette, a célok elérése érdekében muszáj megerősíteni a keretet.



„Örülök, hogy egy ilyen felkészült szakembert sikerült a Videoton FC kispadjára szerződtetni. Biztos vagyok abban, hogy a kvalitásait itt is bizonyítja majd, amihez a klub minden szinten támogatni fogja. Hosszú folyamat előzte meg a szerződéskötést, régóta kapcsolatban vagyunk Henninggel. Nagyon hamar megtaláltuk a közös nevezőt, rendszeresen találkoztunk, és végül úgy döntöttünk, hogy rá bízzuk a feladatot. Büszkék vagyunk arra, hogy ilyen játékos múlttal és edzői eredményekkel bíró szakembert sikerült megnyernünk” – idézi Kovács Zoltán sportigazgatót a vidi.hu.

„Boldog vagyok, hogy itt lehetek és egy rendkívül ambiciózus klubnál dolgozhatok. A bajnoki cím és a kupa megnyerése, valamint a minél jobb Európa-liga-szereplés mind vonzó volt számomra. A legfontosabb, hogy úgy dolgozhassak együtt a játékosokkal, ahogy gondolom, és a csapat sikeres legyen. A Vidinél nagyon jó alapok vannak, amire lehet építeni. Tudom, hogy nem volt könnyű szezonja a csapatnak, de végül jó helyezést ért el, és ez jó kiindulópont. Az alap egy kemény védekezés lesz, emellett sok gólt szeretnénk szerezni. Ahhoz, hogy a céljainkat elérjük, szükséges erősíteni, amin már javában dolgozunk” – mondta Henning Berg.

Berg játékosként a Manchester Uniteddel Bajnokok Ligáját (is) nyert, míg trénerként a Legia Warszawát bajnoki címig és kupagyőzelemig vezette, de a varsói csapattól – így Nikolics Nemanjától is – októberben elköszönt, s azóta nem irányított csapatot.

A Videoton a második helyen végzett az NB I legutóbbi kiírásában, a következő idényben pedig az Európa-liga első selejtezőkörében kapcsolódik be a nemzetközi kupaküzdelmekbe.

A VIDI.HU FELVÉTELE A SAJTÓTÁJÉKOZTATÓRÓL VÁGATLANUL

A VIDEOTON NYÁRI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete
:
május 30.
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Még nem ismert a program.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A VIDEOTON FC-NÉL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők: Filip Pajovics (szerb, Puskás AFC, ?), Gábor Péter (Siófok, ?), Horváth Tamás (Mezőkövesd, ?), Tomás Tujvel (szlovák, DAC 1904 – Szlovákia, ?), Zsótér Donát (Puskás AFC, ?)
Az utánpótlásból felkerültek:

Kiszemeltek: Barczi Dávid (DVTK), Bódi Ádám (DVSC), Futács Márkó (Mersin Idman Yurdu – Törökország), Sándor György (Perth Glory – Ausztrália), Varga József (DVSC), Theodorosz Kolokudiasz (Ciprus)
Távozók: Rudolf Gergely (?)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Braniszlav Danilovics (szerb, Puskás AFC, ?), Alhassane Soumah (guineai, Juventus – Olaszország), Tischler Patrik (Puskás AFC, ?)
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Haraszti Zsolt (Paks), Koltai Tamás (Paks
– kölcsön után végleg?)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik