Videó: amikor Tőzsér gólja miatt magyarul bosszankodott a hollandok kapusa

Vágólapra másolva!
2020.05.14. 08:35
null
Tőzsér a csúcson (Fotó: AFP)
A koronavírus megbénította a sportvilágot – mit lehet ilyenkor tenni? Irány az archívum! Most 16 évet megyünk vissza az időben, amikor a Ferencváros játékosa, Tőzsér Dániel elképesztően nagy gólt lőtt a Feyenoord kapujába.


2004-ben az UEFA-kupában bevezették a csoportkört, és az A-jelű ötösben helyet kapott a Ferencváros is – mérsékelt örömmel, ugyanis az NB I bajnoka kiesett a Bajnokok Ligája selejtezőjéből. A csoportkörbe a Millwall kiütésével kerültek be a zöld-fehérek, és elsőként a Feyenoorddal találkoztak, a nagy érdeklődésre tekintettel a Puskás Ferenc Stadionban, ahol mintegy 26 ezren látták Tőzsér Dániel remekbe szabott szabadrúgásgólját. Egy magyar kifejezetten nem örült ennek a találatnak: a hollandok kapuját Babos Gábor védte, aki hamar megbánta, hogy nem tisztelte meg sorfallal a fiatal középpályást. László Csaba, a Fradi mestere a maga módján gratulált, meghajolt a találat szépsége előtt.

A Feyenoordot Ruud Gullit vezette, a csatártriót Romeo Castelen, Dirk Kuijt és Salomon Kalou alkotta (Danko Lazovics maradt a kispadon), de így sem tudták legyőzni a Ferencvárost, a mérkőzés 1–1-re végződött. A jó rajt után a Fradi a Schalkével és a Basellel nem bírt (akkoriban csak egyszer találkoztak egymással a csapatok a csoportban), de a Heartsöt megverte.

A jelenleg a DVSC-ben futballozó Tőzsér Dániel kedden töltötte be a 35. életévét, ez a gól egy életre szép emlék maradhat számára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik