Videó: amikor Bognár György körzővel, vonalzóval berajzolta a fölsőbe

M. G.M. G.
Vágólapra másolva!
2020.06.10. 10:26
A sportvilág lassan ugyan éledezik a koronavírus-járvány miatti kényszerszünetet követően, de mivel archív visszatekintéseink népszerűek voltak olvasóink körében, folytatjuk a videós múltidéző sorozatunkat. Az 1994–1995-ös NB I-es idényre tekintünk vissza, azon belül is egy Csepel–BVSC (2–4) mérkőzésre, amikor Bognár György az idény – de talán az azóta eltelt időszak – egyik legszebb technikával végrehajtott szabadrúgásával rukkolt elő.

A BVSC labdarúgócsapata története addigi legjobb eredményét érte el az 1994–1995-ös idényben (a 6. helyen zárt), hogy aztán egy idénnyel később sokáig vezesse a bajnokságot, s végül ezüstérmet szerezzen. A zuglóiak szárnyalása egybeesett a már 30. életévén túl járó irányító, Bognár György „reneszánszával”: a kitűnő technikájú támadó középpályás egymás után három idényben ért el legalább 10 bajnoki gólt, az 1994–1995-ös idényben jegyzett 13 találata egyéni rekord.

Bognár biztos lábú tizenegyesrúgó volt, szabadrúgásaitól pedig okkal retteghettek a kapusok. Az 1994. november 5-én lejátszott Csepel–BVSC találkozón csupán 1000 néző volt szemtanúja annak, hogy a zuglóiak irányítója előbb kinézi magának a jobb fölső sarkot, majd úgy varázsolja oda a labdát, hogy azt körzővel és vonalzóval sem lehetett volna jobban megtervezni. A remek képességű csepeli kapus, Hajdu Attila – aki egy hónappal később a válogatottban is bemutatkozott, egy évvel később pedig a Bajnokok Ligájában szerepelt a Ferencvárossal – óriásit homorított, ezzel elérte azt, hogy pazarul mutat a fotókon. Klasszis szabadrúgásgól! A BVSC 4–2-re nyerte meg a találkozót, Bognárt lapunk a mezőny legjobbjának minősítette, nyolcas osztályzatot adott neki.

Bognár György (9) a mezőny legjobbjának bizonyult a Csepel elleni mérkőzésen (Fotó: NS-archív)
Bognár György (9) a mezőny legjobbjának bizonyult a Csepel elleni mérkőzésen (Fotó: NS-archív)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik