Videó: amikor „aranymeccsen” lett bajnok a Honvéd – 1989-ben

Bacskai János Bacskai János
Vágólapra másolva!
2020.05.06. 08:12
null
Fotó: youtube.com
A koronavírus egy időre megbénította a sportvilágot – mit lehet ilyenkor tenni? Irány az archívum! Most 31 évet megyünk vissza az időben, amikor a labdarúgó NB I-ben elképesztő izgalmakat tartogatott az utolsó forduló.


A sorsolásnak és a csapatok teljesítményének köszönhetően az 1988–1989-es idényben az utolsó fordulóban dőlt el a második kieső és az osztályozóra kényszerülők kiléte, és a bajnoki aranyérem sorsa is. A bajnoki címért a Budapesti Honvéd és az MTK-VM csapott össze egymással.

A zárás előtt mind a két csapatnak 58 pontja volt, és mindenképpen azon az összecsapáson dőlt el a bajnokság, lévén akkoriban döntetlen után tizenegyesrúgások következtek! Ezekre végül nem került sor, mert a kispestiek Szijjártó István két fejes góljával megnyerték a mérkőzést és a bajnokságot is.

A Honvéd tehát aranyérmes lett (az MTK a 3. helyre szorult, mert a kék-fehéreket megelőzte az utolsó fordulóban Veszprémben győző FTC), a következő idényben viszont majdnem kiesett a kispesti csapat: a 13. helyen végzett, s csak a Kazincbarcika elleni sikeres osztályozóval maradt bent az NB I-ben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik