Videó: amikor a Fradinak lőtt gólja után Újpesten csókolgatták, ma a PSG edzője

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2020.10.13. 10:45
null
<a href="http://www.nemzetisport.hu/data/cikk/2/78/5/73/cikk_2780573/alomcsapat.jpg" target="_blank">A NAGYOBB MÉRET MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!</a>
Videós múltidézőnkben ezúttal folytatjuk a Nemzeti Sport 20 év ászai olvasói szavazásán megválasztott álomcsapat tagjainak, egy-egy emlékezetes mérkőzésüknek a felidézését. Következzen a francia PSG jelenlegi másodedzője, az Újpestről derbigóllal búcsúzó Lőw Zsolt.

Lőw Zsolt 98 bajnoki meccsen szerepelt az Újpest színeiben, mielőtt 2002-ben Cottbusba szerződött. Utolsó Megyeri úti meccsén éppen a Ferencváros volt a lilák ellenfele, és az ő gólja is kellett ahhoz, hogy az amúgy remek találkozón 3–2-es hazai siker szülessen. A szurkolók nem győzték ölelgetni, csókolgatni az örömében a kerítésre is felmászó kedvencet. Az NB I-ben hat gólt szerzett, ez volt az utolsó. Ugyanis pályafutása hátralévő kilenc évét már Németországban töltötte.

Lőw a válogatottban 25-ször lépett pályára, többnyire balhátvédként. A nemzeti csapatban egyetlen gólját éppen a novemberi Eb-pótselejtezős ellenfél, Izland otthonában lőtte, amikor az ő és Dárdai Pál egy-egy találatával nyert 2–0-ra a magyar együttes a szigetországban (annak a meccsnek a felvételét sajnos nem őrzik a videomegosztó oldalak).

ÚJPEST–FERENCVÁROS 3–2, LŐW GÓLJA 3.20-TÓL

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik