„Verejtékes körülmények között” született meg a DVTK-siker

Vágólapra másolva!
2011.10.29. 07:36
null
Igen nehezen ment: a Haladás nagyon megizzasztotta a DVTK-t (Fotó: Szabó Miklós)
 A labdarúgó NB I 14. fordulójának nyitó mérkőzésén tovább folytatódott a Diósgyőr remek hazai sorozata: a DVTK nyolcból hetedik meccsét is megnyerte saját stadionjában, ezúttal a Haladás volt az áldozat. Nem volt ez sima siker, és ezt elismeri Benczés Miklós, a DVTK vezetőedzője is.

„Rendkívül értékes győzelemmel hagyhattuk el a pályát, de ez a siker valóban verejtékes körülmények között született meg, hiszen a szervezett szombathelyi alakulat igencsak megnehezítette a dolgunkat. Rengeteg labdát veszítettünk el, és nem voltunk képesek a folyamatos játékra” – értékelt a Nemzeti Sportnak Benczés Miklós. Az 50. diósgyőri meccsét győzelemmel abszolváló Benczés elismerte: a Haladás – elsőként a bajnokságban – a Diósgyőr fölé tudott nőni a középpályán.

A SZOMBATI PROGRAM
14. FORDULÓ
Lombard FC–Videoton 15.00 (tv: Sport1)
Kaposvár–Vasas 17.00
Paks–ZTE 17.00
Pécs–ETO 17.00
Újpest–Kecskemét 17.30 (tv: Sport1)

„Ez azért furcsa a számomra, mert ilyesmi eddig egyetlen bajnoki mérkőzésen sem fordult elő velünk. A szombathelyiek középpályás sora jobb teljesítménytnyújtott, mint a miénk, bennünket az dicsér, hogy csúsztunk, másztunk az eredményes helytállás érdekében. A hajrában bírtuk a nyomást, ez is nagy pozitívum, hiszen az utolsó percekben sem estünk szét, úgy mint Kispesten a Honvéd ellen tettük. A támadójátékban talán picit kevesebbet nyújtottak labdarúgóim, ugyanakkor megmutatták, hogy a védekezéshez is értenek.”

Aczél Zoltán, a Haladás trénere fájlalja, hogy csapata nem tudott pontot szerezni Diósgyőrben – a szombathelyiek lehettek volna a másodikak a Kecskemét után, akik nem vereséggel távoznak a szezonban a DVTK-stadionból.

„Csalódott vagyok, mert ebben a mérkőzésben a döntetlen eredmény mindenképpen benne volt. Az első félidőben sikerült jól megfognunk a Diósgyőrt a középpályán, végül azonban egy jól eltalált szabadrúgás döntőnek bizonyult. Legalább annyi gólszerzési lehetőségünk volt, mint a hazaiaknak, büszke vagyok játékosaimra, mert így végül is lehet veszíteni” – nyilatkozta.

„Játékosaim bátrak voltak, mertek futballozni és nem ijedtek meg a pokoli hangulatú diósgyőri katlanban sem. Így könnyebb veszíteni, a mutatott játékból ugyanis lehet építkezni, és erőt meríteni. Mostanában az a pechünk, hogy ha az ellenfél eltalálja a kapunkat, akkor abból egészen biztosan gól születik. Nem hibáztathatom játékosaimat, mert rengeteget tettek azért, hogy eredményesen távozzunk Diósgyőrből” – tette hozzá.

AZ NB I ÁLLÁSA
xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,nbi,2011/14,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik