Vasas: Vlaknak nem kell olyan játékos, aki nem akar fejlődni

Vágólapra másolva!
2011.11.11. 15:52
Címkék
A Vasas labdarúgócsapatától a télen biztosan távozik majd néhány játékos. Marijan Vlak vezetőedző azoktól az emberektől köszön el, akik nem akarnak fejlődni.

A horvát szakember a klub hivatalos honlapjának nyilatkozott az elmúlt időszakról, és arról, milyen változások várhatóak a keretben az őszi mérkőzések után.

„Amikor idekerültem, adott játékosállomány állt a rendelkezésemre, amelyben nem mindenki volt alkalmas a célok megvalósítására, így még menet közben is alakítanunk kellett a csapaton. A lehetőségeinkhez képest jó eredményt értünk el, de kitűnőnek nem nevezhetjük az elmúlt időszakot. A téli szünetben néhány futballistától megválunk, és több olyan fiatal játékos fog lehetőséghez jutni, aki ezt megérdemli. Nincs szükségem olyan labdarúgóra, aki nem szeretne előrébb jutni, akinek nincs ambíciója ahhoz, hogy fejlődjön és feljebb jusson. Azért ne legyen itt valaki, hogy megkapja a fizetését, és meglegyen vele a létszám. Olyan játékosokkal akarok együtt dolgozni, akik motiváltak, tanulni akarnak, és kilencven percen keresztül megfeszülnek a pályán.”

A hivatalos őszi szezon véget ért, ám a tavaszi idény első két fordulóját még idén megrendezik, így elvileg van még lehetőség a bizonyításra. Marijan Vlakot azonban elmondása szerint ezen a két mérkőzésen már nehezen lehet meggyőzni, bár egyik játékosában sem csalódott.

„Egy játékos legfeljebb saját magát tudja kiábrándítani, engem nem igazán. Leszögezném, hogy akik most a Vasasnál vannak, mind korrekt fiatalemberek. Ebből a szempontból nincs velük gond. De van köztük olyan, aki nem fogja fel az utasításokat. Hiába mondjuk el, hogy mit kellene csinálniuk, vagy nem értik meg, vagy nem akarják megérteni. Az ilyen labdarúgóval nem lehet együtt dolgozni. Olyan játékosok kellenek, akik az edzésen és a mérkőzéseken is képesek elvégezni a rájuk bízott feladatot.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik