B. A. B. 2017.09.14 08:24 Frissítve: 2017.09.15 00:50

Vasas: „Magyarországon jelentett először problémát, hogy egy vesém van”

Még egyetlen percet sem játszott, mégis több héten keresztül témát szolgáltatott Vít Benes esete. A Vasas nyáron szerződtetett cseh hátvédjéről a papírok aláírása után derült ki, hogy egy korábbi operáció során eltávolították az egyik veséjét. A cseh élvonalban ez nem akadály, a magyarban ugyanakkor igen, ezért a 29 esztendős hátvéd érvényes sportorvosi engedély hiányában nem léphetett pályára a szezon elején. A jelenleg sérüléssel bajlódó futballista a Nemzeti Sportnak először beszélt hosszabban az esetéről.

Benes papíron már futballozhatna a Vasasban, most sérülés hátráltatja (Fotó: vasasfc.hu, archív)

 

„Korábban sohasem okozott gondot ez a helyzet, pedig több mint tizenhárom éve fennáll – mondta lapunknak az egy vesével élő futballista. – Itt, Magyarországon jelentett először problémát. Eddig sem a pályán, sem a magánéletemben nem kerültem miatta veszélybe, persze odafigyelek, rendszeresen járok kontrollra. De nagyon sokat jelentett, hogy a Vasasnál éreztették velem, számítanak rám, és mindent megtesznek a helyzet megoldásáért.”

Az angyalföldi vezetők erőfeszítéseit siker koronázta, a játékos megkapta a szükséges sportorvosi engedélyt, ám az élvonalbeli bemutatkozás várat magára. A Vasas ugyanis július 19-én a III. Kerület ellen játszott hétközi felkészülési mérkőzést, amelyen a játékos részleges oldalszalag-szakadást szenvedett.

„Sajnálom, hogy így alakult, nagyon vártam a lehetőséget, hogy megmutassam magam az új csapatomban – folytatta Vít Benes. – De nem örökre dőltem ki, készülök a visszatérésre, az első pályára lépésemet követően pedig csak rossz emlék lesz az egész. Hogy megbántam-e a nyári döntésemet? Egyáltalán nem. Ki akartam próbálni magam külföldön, és örülök, hogy sikerült az átigazolásom. Az orvosi probléma megoldódott, a társak pedig hamar befogadtak,  és átérzik, mennyire nehéz, amikor sérülés miatt kiesel a sorból, s nem léphetsz pályára.”

A rehabilitáció a tervek szerint halad, a teljes felépülésre és a bemutatkozásra azonban még várni kell.

„Most ott tartunk, hogy az edzéseken a bemelegítést húsz-huszonöt perces futás követi. Majd  stabilizációs és comberősítő feladatokat végzünk a gyúrónkkal, Kubó Ádámmal, aztán zárásként ismét futás szerepel a programban. Szerencsére a térdem a terveknek megfelelően reagál a terhelésre, de semmit sem akarok elkapkodni. Lépésről lépésre haladok, a teljes felépülés után pedig csak Michael Oenning vezetőedzőn múlik a bemutatkozásom.”

Ráférne a csapatra az erősítés, az előző idény bronzérmese ugyanis nyolc forduló után tíz ponttal a hetedik helyen áll, az eddig kapott tizennégy gól pedig soknak mondható.

„Az összes meccsünket láttam, és mindegyiken volt olyan húsz-huszonöt perces időszak, amikor magabiztosan járattuk a labdát. De az is látszik, hogy még nem vagyunk csúcsformában. A bajnokság színvonaláról egyelőre nem sokat mondhatok, látszik viszont, hogy a tizenkét csapat miatt kiélezett a verseny.”

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.02.17 12:51:38

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A zöld-fehérek hazai pályán már három góllal vezettek a Domzale ellen, de a végén kétszer is betaláltak a szlovénok.

2018.02.17 00:18:27

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Ereje teljében lévő jó külföldi játékos nem szerződik hozzánk.

2018.02.15 08:37:15

Labdarúgó NB I BORSI GERGELY

„Mi is beszéltünk már róla, hogy jó úton járunk, s ha így folytatjuk, meglesz az eredménye.”

2018.02.14 23:07:20

Labdarúgó NB I SINKOVICS GÁBOR

ALAPVONAL. A futball, mint valami irányjelző bója a tengeren, mutatta neki az idő múlását. Nem úgy gondolt vissza a fiatalságára, hogy családi események, születésnapok jutottak eszébe, hanem a világbajnokságok kapcsán, például ahogy Farkas Jancsi kapásgólt lő a braziloknak…

2018.02.10 13:40:46

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Koch és Varga Roland bombagóljára a 2016-os Eb-finálét eldöntő csatár felelt.