Vasas: egyhangú – Markovits László maradt az elnök

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.05.26. 20:30
A következő négy évben is Markovits László vezeti a Vasas Sport Clubot.

A fővárosi egyesület csütörtöki tisztújító közgyűlésén a tagok titkos szavazással, egyhangúlag választották meg ismét Markovitsot, aki 2002-től ül az elnöki székben, és most a negyedik ciklusát kezdi el, amire még nem volt példa a 105 éves klub fennállása során.

„Feltétlenül megtisztelő, hogy egy ilyen hagyományokkal rendelkező egyesület történelmének részese lehetek, de ez egy csapatmunka, a közvetlen munkatársaim és a szakosztályok nélkül nem menne” – mondta megválasztása után Markovits László a klub közleménye szerint.

A csütörtöki közgyűlés kiemelt témája volt a Vasas tervezett létesítményfejlesztése. Az elnök tájékoztatása szerint a Fáy utcában ősszel elkezdődik a kézilabdacsarnok teljes körű rekonstrukciója, év végén elindul a stadion bontása, így ha minden jól megy, legkésőbb 2018 tavaszán már az új, 5000 fős Illovszky Stadionban játszhatja mérkőzéseit a labdarúgócsapat.

A Folyondár utcában nyár végétől folyamatosan korszerűsítik a teniszcentrumot, ahol jövőre megépül az új edzőcsarnok, 2018 végére pedig a meglévő csarnok teljes körű felújításával is végeznek. Markovits kiemelte, hogy a fejlesztések az egyesület valamennyi létesítményét érintik, így a Pasaréti Sportcentrumot és az olyan külsős helyszíneket is, mint a Normafán lévő síház.

Markovits László a riói olimpia és paralimpia kapcsán elmondta, hogy jelen állás szerint a klubot legalább 12 sportoló képviseli majd a játékokon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik