Vajon tartalékol-e Pakson Paulo Sousa?

Vágólapra másolva!
2012.09.29. 12:20
null
Egyelőre nem tudni, milyen összetételben küldi pályára a Videotont Paulo Sousa Pakson (Fotó: Németh Ferenc)
A labdarúgó NB I-ben ma négy mérkőzést rendeznek. A címvédő DVSC-Teva a Haladást fogadja, a Videoton Paksra látogat. A KTE-Phoenix Mecano tegnap kinevezett vezetőedzője, Horváth Ferenc ma a Honvéd ellen mutatkozhat be az élvonalban, míg a Kaposvár alsóházi helyosztón látja vendégül az Egert.

 

DEBÜTÁLÁS A HONVÉD ELLEN

Pályafutása során először irányíthat NB I-es csapatot Horváth Ferenc, aki pénteken három évre szóló megállapodást kötött a Kecskeméti TE-Phoenix Mecanóval. A korábbi válogatott csatárt a nyáron is megkeresték a hírös városi klub vezetői, de akkor nem hagyta ott az NB II-es Szigetszentmiklóst. Most azonban igent mondott a hívó szóra.

„Sokat töprengtem a váltás előtt, mert hamar megszeretem a csapataimat, és nagyon megkedveltem a szigetszentmiklósi játékosokat, vezetőket, köszönettel tartozom nekik. Céljaim között azonban az szerepelt, hogy NB I-es edző legyek. Úgy érzem, Kecskeméten lehet alkotni. A helyzet jelenleg nem ideális, mert a KTE-nek kevés pontja van, bár olyan szerintem sehol sem fordulhat elő, hogy minden stimmeljen" – mondta a közelmúltban lemondó, de a Kecskemét alkalmazásában maradó Török László helyére kinevezett Horváth Ferenc a Széktói Stadionban megtartott első, pénteki gyakorlása után.

„Borzasztóan nehéz úgy készülni egy meccsre, hogy előtte egy nappal veszem át az együttest. Az edzésen azt láttam, hogy sikerre éhes a társaság. A tréning előtt azt mondtam a játékosoknak, hogy az eredményesség mindennél fontosabb, de az én filozófiámba leginkább a támadófutball illik bele. Szenvedélyes ember vagyok, szenvedéllyel játszom, játszottam, s ezt elvárom tőlük is. Aki így játszik, az támad, mert nyerni akar. Olyan csapatot szeretnék, amely mindig győzelemre tör – tette hozzá Horváth Ferenc, aki már a Honvéd ellen leülhet a KTE kispadjára. – Nem biztos, hogy egy NB I-es vezetőedzőnek ez a legjobb kezdet, de úgy döntöttem, én irányítom az együttest. Péntektől a KTE-hez tartozom, és kutya kötelességem a csapat mellett lenni. Ha nem ülnék le a kispadra, a játékosaim azt hihetnék, hogy nem bízom meg bennük."

A Honvéd elleni találkozón Visinka Ede edző és Erdei Sándor kapusedző segíti Horváth Ferenc munkáját. A jövő héten dől el, hogy ki lesz a frissen kinevezett tréner első számú segítője a nyolc meccs után egy győzelemmel, két döntetlennel és öt vereséggel jelenleg az NB I-ben utolsó előtti helyen álló gárdánál.

FRADI-VERÉS UTÁN, DEBRECENI VENDÉGJÁTÉK ELŐTT

Egészséges önbizalommal várják a Haladás labdarúgói a szombati, DVSC-Teva elleni bajnokit, miután a zöld-fehérek az előző fordulóban 3–0-ra elintézték az egy hete még veretlenül listavezető MTK-t, majd hét közben az Albert-stadionban 2–0-ra legyőzték a Ferencvárost, s bejutottak a Magyar Kupa legjobb harminckét csapata közé.

„Az önbizalmunkkal eddig sem volt probléma, de a két szép győzelem után bátrabban futballozhatunk a Debrecen ellen is – jelentette ki Nagy I Gábor, a Haladás 26 esztendős középpályása a Nemzeti Sportnak. – A Ferencváros vendégeként mindig nagy harci tett nyerni, de nem tulajdonítottunk túlzottan nagy jelentőséget a továbbjutásnak. Tudjuk, mire vagyunk képesek, és ez így volt akkor is, amikor sorozatban háromszor kikaptunk a bajnokságban. Nem futballoztunk rosszabbul, a helyzeteinket is kidolgoztuk, csak a befejezéssel volt gond."

A Debrecen egy hete alulmaradt az újonc Eger vendégeként, azt azonban a szombathelyiek is tudják, hogy a Loki pályaválasztóként félelmetes statisztikai mutatót tud felmutatni. Kondás Elemér együttese a szezon során lejátszott négy hazai bajnokiján megszerezte a maximális tizenkét pontot, a Győri ETO-t és a Bp. Honvédot egyaránt 4–1-re múlta felül, míg a Kecskemét ellen 2–1-re, a Lombard ellen pedig 1–0-ra nyert. Nem mellékesen a DVSC legutóbb 2011 májusában kapott ki bajnokin az Oláh Gábor utcai stadionban, éppen a Haladás ellen (1–2) – az azt követő tizenkilenc NB I-es mérkőzésen tizenhat győzelem és három döntetlen a mérlege.

A Haladás dolgát nehezíti, hogy Tóth Péter idegbecsípődése miatt továbbra sem játszhat, és Radó András sem futballozhat még, mert bár a támadó középpályás – ugyancsak idegbecsípődését követően – elkezdte az edzéseket, sőt hét közben a csapattársakhoz hasonlóan Budapesten járt, az Albert-stadion helyett akupunktúrás kezelésre ment, majd az előírt úszásprogramot követően sem javult az állapota, így biztosan nem játszhat Debrecenben. A hazaiaknál még több a sérült: Czvitkovics Péter, Farkas II Balázs, Nenad Novakovics, Yannick, Máté Péter, Roguy Méyé, Selim Bouadla és a legfrissebb hírek szerint Dajan Simac sem egészséges, utóbbi a hátfájdalmai miatt lesz kénytelen kihagyni a mai erőpróbát.

PAKSON KÉSZÜL A VIDI A SPORTING ELLEN

A Videoton jövő csütörtökön a portugál Sportingot fogadja az Európa-ligában, így kérdéses, hogy Paulo Sousa vezetőedző hány kulcsjátékosát pihenteti a Paks elleni mai bajnokin. A szakember hét közben adott nyilatkozata alapján van rá esély, hogy a Győr ellen múlt héten 1–0-ra elveszített meccsel ellentétben ezúttal a legerősebb csapatát küldi pályára.

„Ezen a héten lehetőségünk volt több időt szánni a regenerációra, szerdától már csak a Paks elleni mérkőzésre készülünk. Vissza kell térnünk a győztes formánkhoz, szeretnénk újra gólt és gólokat szerezni" – nyilatkozta Paulo Sousa vezetőedző egy videointerjúban a vidi.hu-nak.

Torghelle Sándor eltiltása miatt a mai paksi találkozón kulcsszerep juthat Nikolics Nemanjának.

„Bár biztos vagyok abban, hogy a Paks is győzelemre fog játszani, mi nyerni megyünk, és bízom benne, hogy újra gólokat fogunk szerezni. Elképzelhető, hogy könnyebb dolgunk lesz, mivel nem valószínű, hogy az ellenfél beáll védekezni. Nyomás alá kell helyezni a Paksot, és végig irányítani a mérkőzést, mindegy, hogy az elején vagy a végén rúgjuk a gólt" – mondta csapata honlapjának a támadó.

A másik fél részéről Tomiszlav Szivics látványos futballt ígér.

„Rajtunk nem múlik a látványos játék, az tuti – mondta a házigazdák vezetőedzője. – Az a célom, hogy olyan támadófutballt játsszon a Paks, mint korábban az én edzőségem alatt a Kecskemét – ennek szellemében lépünk pályára szombaton is. A Videoton minden bizonnyal a legerősebb csapatával áll ki, nem szükséges pihent futballistákat bevetnie Paulo Sousának, mint múlt héten a Győr ellen, hiszen ezen a héten nem kellett Európa-liga-összecsapáson helytállniuk. A Vidi kerete bő, vagyis nem jelenthet súlyos gondot Torghelle Sándor kiesése."

ALSÓHÁZI HELYOSZTÓ

A Kaposvár–Eger mérkőzésre minden szempontból illik az „alsóházi helyosztó" megnevezés, hiszen a vendég hevesi gárda nyolc ponttal a 12. helyen áll és csak jobb gólkülönbségének köszönhetően előzi meg mai ellenfelét. A bennmaradásért küzdő két csapat közül a jelek szerint az Eger várhatja jobb formában a találkozót, hiszen az újonc három bajnoki óta veretlen, ráadásul legutóbb éppen a bajnok Debrecent győzte le. A Kaposvár viszont augusztus 17. óta nem tudott bajnokit nyerni, legutóbb Kispesten szenvedett 5–3-as vereséget.

SZOMBATI HAZAI FUTBALLPROGRAM
NB I
KTE-Phoenix Mecano–Budapest Honvéd Kecskemét, Széktói Stadion, 14. (Tv: m1)
Debreceni VSC-Teva–Haladás Debrecen, 16. (Tv: Sport1)
Kaposvári Rákóczi–Eger Kaposvár, 16.
MVM Paks–Videoton Paks, 18.30. (Tv: Sport1)
NB II
Keleti csoport
Újpest B–Dunakanyar-Vác Megyeri út, Szusza-stadion, 15.30.
Orosháza–Ferencváros II Orosháza, 16.
Szeged 2011–Szolnoki MÁV Szeged, Vasutas-pálya, 16.
Kazincbarcika–Nyíregyháza Spartacus Kazincbarcika, 16.
Nyugati csoport
Ajka– Puskás FC Ajka, 16.
Győri ETO II–Baja Győr, ETO-park, 16.
Tatabánya–Veszprém Tatabánya, 16.
AZ NB I ÁLLÁSA
1. Győri ETO 9 7 1 1 23–9 +14 22
2. MTK Budapest 9 5 3 1 14–8 +6 18
3. DVSC-Teva 8 5 1 2 14–7 +7 16
4. Budapest Honvéd 8 5 1 2 16–13 +3 16
5. Videoton FC 8 4 2 2 9–6 +3 14
6. Diósgyőri VTK 8 4 2 2 7–7 0 14
7. Haladás 8 3 2 3 14–9 +5 11
8. Ferencváros 8 2 4 2 10–9 +1 10
9. MVM Paks 8 2 3 3 13–12 +1 9
10. Pécsi MFC 8 2 3 3 8–9 –1 9
10. Újpest FC 8 2 3 3 8–9 –1 9
12. Egri FC 8 2 2 4 8–13 –5 8
13. Kaposvári Rákóczi 8 2 2 4 9–15 –6 8
14. Lombard Pápa FC 9 2 2 5 8–17 –9 8
15. KTE-Phoenix Mecano 8 1 2 5 8–15 –7 5
16. Siófok 9 3 6 7–18 –11 3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik