UTE: három legendás labdarúgóját köszöntötte a klub

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.09.26. 20:16
null
Zámbó Sándor (balról a második), Nagy László (középen) és Tóth András (jobb szélen) is ősszel ünnepli a születésnapját (Fotó: Földi Imre)<br />
Három legendás labdarúgóját, a születésnapját egyaránt ősszel ünneplő Zámbó Sándort, Tóth Andrást és Nagy Lászlót köszöntötte csütörtökön az Újpesti Torna Egylet.

 

A szervezők archív újságcikkek és néhány életrajzi adat ismertetésével kezdték az ünnepséget, majd Őze István, az UTE klubigazgatója adta át az ajándékokat.

„Számot vettem már többször magamban, hogy amit a labdarúgással el lehetett érni Magyarországon, azt lényegében elértem. Talán egyvalamit nem: nem lettem dúsgazdag ember” – mondta Nagy László.

A Somogy megyei Buzsákon született csatár kiemelte, az Újpest felnőttcsapatán kívül szerepelhetett az ifjúsági, majd a felnőttválogatottban, játszott világbajnokságon, olimpiai bajnoki címet nyert, kilencszeres magyar bajnok volt.

Nagy László hangsúlyozta, a csapattársakra is nagy szüksége volt ahhoz, hogy ilyen eredményes legyen, a Fazekas László, Göröcs János, Bene Ferenc, Dunai II Antal és Zámbó Sándor fémjelezte csapatban szerepelni pedig óriási dolog volt.

A IV. kerület polgármestere, Wintermantel Zsolt úgy fogalmazott, a korábbi kiváló játékosok a mai napig hozzátesznek ahhoz, hogy az újpesti sport újra nagy legyen.

„Nagyon jó példaképek a mai fiatalok számára. Tóth András a mai napig az újpesti labdarúgásban dolgozik, Zámbó Sándor pedig a fiatalokat képzi az UTE utánpótlás-akadémiáján. Ahhoz, hogy újra hasonlóan nagy sikereket lehessen elérni, még sok-sok olyan emberre van szükség, mint ők” – mondta a polgármester.

A kilencszeres bajnok, 17-szeres válogatott Tóth András szeptember elején volt, az olimpiai bajnok Nagy László októberben lesz 70 éves, az Európa-bajnoki negyedik helyezett Zámbó Sándor pedig szintén októberben érkezik el a 75. évfordulóhoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik