UTE: büszkék arra, hogy szakembereiket több akadémiáról is keresik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.27. 11:31
Mint beszámoltunk róla, Fórián Zsolt lett a Mol Vidi FC új utánpótlás szakmai igazgatója. A szakember ezelőtt az UTE Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatója volt, ahol utódja az U16-os csapat addigi vezetőedzője, Bordán Csaba lett.

Az UTE akadémiai igazgatója, Sontra Tamás nagyon büszke arra, hogy kollégája Székesfehérvárra került. Sontra Tamás nagyon büszke arra, hogy kollégája Székesfehérvárra került.

„Számos szakemberünket és játékosunkat hazánk legkiemelkedőbb akadémiái keresték meg a szezon végeztével. Ez az érdemi visszacsatolás munkánk minőségéről, és büszkék vagyunk, hogy hozzájárulunk a magyar futball jövőjéhez. Zsolt mellett váltam vezetővé: sokat tanultam tőle. Barátok lettünk, miközben az elmúlt két év minden napján közösen dolgoztunk céljainkért. Így aztán nehezebb volt megélni a váltást. Ám az élet megy tovább, az UTE Labdarúgó Akadémiának is folyamatos fejlődésre van szüksége ahhoz, hogy versenyben tudjunk maradni. Egy vezetőnek komoly felelőssége, hogy ha meg is van minden pozícióban a megfelelő embere, mégis nyitott legyen. Ugyanakkor hiszem, hogy aki már ismeri ezt a légkört, az itteni gondolkodást, aki részese a rendszerünknek, velünk dolgozott jóban-rosszban, olyan embert kell előrébb léptetnünk. Így választottuk Csabát, aki rendkívüli ember és szakember, ráadásul első újpesti évében bajnok lett az U16-os korosztállyal. Ő képes a fejlesztési munkánkat folytatni. Szakmai referenciái és életútja miatt kollégáink őszinte tisztelettel fogadták, s ő az a személy, aki Zsolt után tovább tudja motiválni edzőinket."

Bordán Csaba korábban a Vasas Kubala Akadémián és a Puskás Akadémián is dolgozott, egy évvel ezelőtt került az UTE kötelékébe.

„Tudtam, hová kerülök, s azt is, mi vár rám. Fórián Zsolt és az itt dolgozó szakemberek személye garancia volt a számomra. Aztán hamar megtapasztalhattam, hogy a kollégák remekül dolgoznak csapatban, kiváló közösséget alkotnak. Emberileg, szakmailag egyaránt jó döntés volt csatlakozni az UTE Labdarúgó Akadémiához. Hagyományainkat, szakmaiságunkat és immár infrastruktúránkat tekintve is kivételes alapokkal rendelkezünk. Ugyanakkor ma már alapvető, hogy a képzés-fejlesztés különböző területein vérbeli specialisták dolgozzanak, hogy összehangolt, precíz munkát végezhessenek. Fejlesztéseinket munkatársaimmal egyeztetve, fokozatosan építjük be képzési rendszerünkbe és mindennapjainkba. Minél hatékonyabban dolgozunk, a fejlődés üteme annál gyorsabb, eredménye annál látványosabb lesz. A lényeg mindig a pályán kell megjelenjék, nem azon kívül."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik