nemzetisport.hu 2017.06.12 12:44 Frissítve: 2017.06.12 13:00

Újpest: Zsótér és Litauszki nélkül kezdődött el a felkészülés

A labdarúgó NB I-ben szereplő Videoton és Ferencváros után az Újpest is elkezdte a felkészülését a 2017–2018-as idényre. A lila-fehérek több új szerzeménnyel, ugyanakkor nem teljes kerettel kezdtek bele az új szezon első napjába.

Újpesten már készülnek az új szezonra (Fotó: Újpest FC)

 

Nem sok pihenőt kapott Nebojsa Vignjevics legénysége, a játékosok hétfőn már különböző erőfelmérő, gyorsasági és egyéb teszteken vettek részt a Szusza Ferenc Stadionban – írja az ujpestfc.hu.

Az új igazolások közül Obinna Nwobodo, Mijusko Bojovics és Simon Krisztián kezdte meg a felkészülést a Megyeri úton, míg a Honvéddal bajnokságot nyert Zsótér Donát, a korábban a DVTK-ban futballozó Novothny Soma és a Krakkóból hazatérő védő, Litauszki Róbert a hét második felében, illetve a jövő hét elején áll majd csatasorba. Souleymane Diarra szintén néhány nappal később csatlakozik társaihoz a felkészülésben.

Ami a fiatalokat illeti, a klub U19-es együtteséből hárman is lehetőséget kapnak, hogy együtt kezdjék meg az alapozást a felnőttekkel és megmutassák magukat Vignjevicsnek: Németh Kristóf, Németh Árpád és Hajnal Balázs.

 
NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők: Mijusko Bojovics (montenegrói, Gyirmót FC Győr, szabadon igazolhatóként), Litauszki Róbert (Cracovia Kraków – Lengyelország, szabadon igazolhatóként), Németh Gergő (szabadon igazolhatóként, legutóbb Sturm Graz – Ausztria), Novothny Soma (Sint-Truiden – Belgium, legutóbb kölcsönben: Diósgyőr), Obinna Nwobodo (nigériai, Ebugu Rangers – Nigéria), Simon Krisztián (1860 München – Németország), Zsótér Donát (Sint-Truiden – Belgium, legutóbb kölcsönben: Bp. Honvéd)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Gubacsi Zoltán
(Kozármisleny,?)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Németh Kristóf, Németh Árpád, Hajnal Balázs
Kiszemeltek: Alassane Diallo (mali, szabadon igazolható), Iszlai Bence (Haladás), Osváth Attila (Vasas, a tavaszi szezonban kölcsönben: Debreceni VSC)
Távozók: Balajcza Szabolcs (érdeklődik iránta: Siófok)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Kecskés Ákos (Atalanta – Olaszország, ?)
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: 
Nemanja Andrics (szerb, lejár a szerződése), Enisz Bardi (macedón, Dortmund és VfB Stuttgart – Németország, Dinamo Zagreb – Horvátország, Sahtar Doneck – Ukrajna, Videoton), Lázok János (Kisvárda), Mohl Dávid (lejár a szerződése), Nagy Gábor (lejár a szerződése)

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.03.23 23:53:54

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

ALAPVONAL. Hol húzódik a határ a megcsonkítva is felismerhető igazság és a hazugsággá torzított maszlag között? Mi az az alku, amit már nem szabad elfogadni?

2018.03.19 23:07:15

Labdarúgó NB I DLUSZTUS IMRE

ALAPVONAL. Lefordítva futballra a kézilabdás erődemonstrációt, a Videoton kezdőjében Lazovics és a két Scsepovics mellett Huszti és Juhász maradhatna, mellettük pedig Ter Stegen állhatna a kapuban, a mezőnyben pedig Dani Alves, Piqué, Marcelo, Rakitic és Kroos kaphatna szerepet.

2018.03.19 14:38:11

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Bödének ismét megvan a 11 gólja! A DVSC gyengébb formában van, mint a szezon elején.

2018.03.19 10:10:38

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Visszatért a támadó, akit 2005. május 26-án látott legutóbb az NB I • A Fraditól távozott, a forduló játékosa lett.

2018.03.18 23:12:16

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A Fradi szombati játéka több volt jól fizetett zsoldosok sikeresen megvívott harcánál.