Újpest: véget ért a csatár tizenkét hónapos kálváriája

Vágólapra másolva!
2015.06.13. 09:09
Fut, kondizik, úszik és két hét múlva már labdába rúghat Kabát Péter, a labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest hosszú ideje sérült támadója.

Az Újpest tizenhatszoros válogatott csatára az egyéves kálváriája során néha úgy érezte, nem bírja tovább, feladja, de kitartásának köszönhetően hamarosan újra százszázalékos erőállapotnak örvendhet. A csatár a Nemzeti Sportnak elmondta, mi történt vele az előző tizenkét hónapban.

„Már tavaly májusban, a Diósgyőr ellen megnyert Magyar Kupa-döntőben is éreztem fájdalmat a lábamban, és azt, hogy valami nem stimmel. Valószínű, hogy valamelyik edzésen vagy mérkőzésen megrúgtak, és a síp- és szárkapocscsont között letört egy csontdarab, ez nyomta az ideget, és az ráadásul begyulladt. Itthon megműtöttek, de csak egy cisztát vettek ki, pedig nem az volt a gond okozója…”

„Teltek a napok, hetek, sőt, hónapok, de nem javult az állapotom, így november végén Münchenbe utaztam, s Stefan Hinterwimmer professzor jelezte, újra meg kell műteni, ugyanis ott éktelenkedik a csontdarab. Decemberben már nem is éreztem fájdalmat, a szünetben edzettem, januárban remek erőben éreztem magam. Márciusban pályára is léptem, a Debrecen ellen viszont feleslegesen csúsztam be egy labdáért, megsérült a térdszalagom. A szakértők szerint valakinek egy, másnak három hónap kihagyást jelent ez az alattomos sérülés, és mivel lassan javult, újra kiutaztam Németországba, ahol plazmainjekciót kaptam.”

„Ez nem más, mint az, hogy a karomból vesznek vért, beteszik egy centrifugába, megtisztítják – ennek hatására amúgy a vér sárga színű lesz –, és ugyanezt nyomják vissza a sérült térdembe. Mit mondjak, nem volt kellemes érzés, rettenetesen fájt. Mintegy három héttel később meg kellett ismételni ezt a folyamatot, és mivel sikeres volt a kúra, most már futhatok, kondizhatok, úszhatok, sőt, két hét múlva már bekapcsolódom a labdás gyakorlatokba is a csapattal. Végre vége a rémálomnak…”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik