Újpest: újabb két északmacedón játékost szemeltek ki – sajtóhír

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.07.29. 17:09
null
Filip Najdovszki (piros-feketében) az Újpest egyik kiszemeltje (Fotó: <a href="https://sportmedia.mk/" target="_blank">sportmedia.mk</a>)
Helyi sajtóértesülés alapján Matej Cvetanovszki után újabb két északmacedón játékost szemelt ki az Újpest FC labdarúgócsapatának vezetősége: a 22 éves Sztefan Jevtoszkit és a 27 esztendős Filip Najdovszkit.


A 22 éves Sztefan Jevtoszki a mögöttünk hagyott idényben hazája élvonalában, az FK Rabotnicski Szkopjében játszott, amelyben 15 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, gólt nem szerzett – igaz, védekező középpályásként valószínűleg nem is volt az elsődleges feladata. Jevtoszki – aki középső középpályásként, valamint szükség esetén jobbhátvédként is bevethető – korábban futballozott Bulgáriában (Lokomotiv Plovdiv), Horvátországban (NK Varazdin) és Ukrajnában (Arszenal Kijev) is. A hírek szerint iránta a DVTK is érdeklődik.

A 27 esztendős Filip Najdovszki szintén az északmacedón bajnokságban szerepelt legutóbb, az aranyérmes FK Vardar színeiben 20 meccsen egy gólt szerzett a 2019–2020-as idényben. Elsődleges posztját tekintve ő is védekező középpályás, de többször belső védőként számítottak rá. Két éve futballozik a Vardarnál, amely UEFA-licenc híján nem szerepelhet a következő évadban a nemzetközi porondon.

Arról már korábban beszámoltunk, hogy az Újpest kiszemeltjei között egy harmadik északmacedón labdarúgó, a 22 éves Matej Cvetanovszki is szerepel, akinek nemcsak Lettországból és Törökországból, hanem Izraelből is van megkeresése – írja a sportmedia.mk.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők: Miroszlav Bjelos (szerb, Napredak Krusevac – Szerbia, szabadon igazolhatóként),Petar Gigics (szerb, Partizan Beograd – Szerbia), Lirim Kastrati (koszovói, Bologna – Olaszország), Nikola Mitrovics (szerb, ZTE FC, szabadon igazolhatóként), Stieber András (Budaörs, szabadon igazolhatóként), Stieber Zoltán (ZTE FC, szabadon igazolhatóként), Junior Tallo (elefántcsontparti, Chambly – Franciaország, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Szűcs Kristóf (Vác, ?), Filipovics Marko (Vác, ?)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Mucsányi Márk
Kiszemeltek:Matej Cvetanovszki (északmacedón, FK Vardar – Észak-Macedónia, szabadon igazolható), Sztefan Jevtoszki (északmacedón, FK Rabotnicski – Észak-Macedónia), Filip Najdovszki (északmacedón, FK Vardar – Észak-Macedónia)
Távozók: Balázs Benjámin (MTK Budapest, szabadon igazolhatóként), Jonathan Heris (belga, KAS Eupen, Belgium, szabadon igazolhatóként), Litauszki Róbert (Vasas FC, szabadon igazolhatóként), Novothny Soma (szabadon igazolható), Antonio Perosevic (horvát, szabadon igazolható), Zsótér Donát (Bp. Honvéd, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Corso Moussa Traoré (guineai, Vasalund – Svédország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik