Újpest: Lázár Bence óta nem debütált így magyar fiatal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.27. 12:04
Hat évvel ezelőtt, 2011. február 26-án egy alig húszéves csatár, Lázár Bence két góllal debütált az Újpest NB I-es csapatában, a Kaposvár elleni meccsen volt kétszer eredményes. A profi futballt azóta egészségügyi problémái miatt abbahagyni kényszerülő labdarúgóról írt akkori cikkünkben megemlítettünk – a teljesség igénye nélkül – néhány olyan legendás újpesti futballistát, aki Lázárhoz hasonlóan gólt szerzett első élvonalbeli bajnokiján. Ehhez a társasághoz „csatlakozott” a hétvégén a Haladás ellen góllal debütáló Szűcs Kristóf.

A névsor veretes. Többek között Zsengellér Gyula (igaz, ő a Salgótarjáni BTC játékosaként), Szusza Ferenc, Göröcs János, Bene Ferenc, Fazekas László, Nagy László, Fekete László és Törőcsik András – hogy csak a legnagyobbakat említsük – is azok közé az újpesti játékosok tartozik, akik az első élvonalbeli bajnokijukon gólt szereztek.

Lázár Bence emlékezetes debütálása óta három olyan újpesti játékos volt, aki élete első NB I-es meccsén eredményes volt, ám mind a három labdarúgó légiós: a kongói Bavon Tshibuabua (ő éppen a Ferencváros elleni 2012-es derbin szerzett újoncként gólt), a brazil Bruno Moraes és a montenegrói Nebojsa Koszovics.

A mögöttünk hagyott fordulóban aztán Sopronban, a Haladás elleni meccsen a lila-fehéreknél csereként pályára lépett az ősszel még az NB III-as Újpest FC II-ben futballozó Szűcs Kristóf, és a 20 esztendős szélső a ráadás utolsó percében jobbal szép gólt lőtt a nála csaknem 21 évvel idősebb Király Gábor kapujába.

Mint ismert, az Újpest tavaly nyáron, és most télen sem igazolhatott játékost a klub eltiltása miatt, a második csapatban szereplő Szűcs Kristófot januárban hozták fel az NB I-es kerethez, ekkor kapott profi szerződést, és február 11-én játszott először a nagy csapat tagjaként tétmeccset, a ZTE elleni Magyar Kupa-találkozón csereként állt be, a jobbhátvéd posztjára. A múlt szombaton a Haladás ellen először játszhatott NB I-es bajnokit, jobb oldali támadó középpályásként lépett pályára a 76. percben, és a 93. percben megszerezte első NB I-es találatát. Kell ennél jobb bemutatkozás?…

SZŰCS KRISTÓF ELSŐ GÓLJA AZ NB I-BEN


Az még külön érdekesség, hogy Szűcsnek az ősszel gyakorlatilag nem volt sikerélménye az NB III-ban szereplő Újpest FC II-ben, hiszen a lilák második csapata mind a 18 bajnokiját elvesztette, 0 ponttal az utolsó helyen állt. Szűcs az első tavaszi fordulóban az NB I-ben nem játszott, nevezték ugyan a Videoton elleni meccsre, de nem cserélte be őt Nebojsa Vignjevics, viszont másnap pályára lépett az NB III-as együttesben, amely sorozatban 19. bajnokiját is elvesztette (Szűcs mind a 19 mérkőzésen játszott). A hétvégén ugyebár debütált az élvonalban, így a harmadosztályban nem lépett pályára – az Újpest FC II pedig (nélküle) megszerezte első pontját, ikszelt a REAC vendégeként.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik