Újpest: hiába a jogerős ítélet, ragaszkodnak az új címerhez?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.22. 15:02
Noha a cégbíróság másodfokon az UTE-nak adott igazat a címerügyben, az Újpest FC-nél továbbra is ragaszkodnak az új címerhez – számolt be róla a Blikk.

Mint arra a Blikk rávilágít, bár a lila-fehérek Paks elleni Magyar Kupa-mérkőzése a havazás miatt elmaradt, a stadionban készült fotók arról árulkodnak, hogy „az Újpest FC mezén, a játékosok és a szakmai stáb számára készített kabáton és az eredményjelzőn továbbra is az új logó szerepel”. a havazás miatt elmaradt, a stadionban készült fotók arról árulkodnak, hogy „az Újpest FC mezén, a játékosok és a szakmai stáb számára készített kabáton és az eredményjelzőn továbbra is az új logó szerepel”.

A lap az üggyel kapcsolatban megkereste az Újpest FC-t, de a klub nem kívánt reagálni.

„Az üggyel kapcsolatban a klub nem kíván nyilatkozni. Amennyiben bármi közlendője lesz, azt a csapat hivatalos honlapján olvashatják” – reagált Méhes Tamás, a klub kommunikációs munkatársa.

Mint ismert, az UTE február 14-én közleményt adott ki, miszerint elindítja a végrehajtást a címerügyben.

„Az Újpesti Torna Egylet – mint ahogy eddig, úgy ezután is – minden, jogszabályok által biztosította lehetőséggel élni fog annak érdekében, hogy az eredeti címert helyreállítsa.

Mivel az Újpest FC akként döntött, hogy nem tanúsít jogkövető magatartást, és a másodfokú ítélet szövegét nem tette közzé a honlapján, valamint semmilyen látható jelét nem mutatta annak, hogy a bíróság ítéletét végre kívánja hajtani, így az UTE a jogállami keretek adta következő lépést megteszi, és a végrehajtást elindítja” – szerepelt a közleményben.

ELŐZMÉNYEK

Az Újpest FC július 3-án mutatta be az új címert, a futballcsapat honlapja szerint a több ezer beküldött szurkolói voks alapján egyértelmű eredmény született a három, szavazásra bocsátott tervezet között. A szurkolók tüntetésen követelték a régi címer visszaállítását, az UTE pedig kisebbségi tulajdonosként nem járult hozzá a változtatáshoz. Az anyaegyesület felszólította a labdarúgóklub vezetőit – Gyarmati Eszter akkori ügyvezetőt és Roderick Duchatelet tulajdonost –, hogy azonnali hatállyal szüntessék meg a törvénysértő címerhasználatot, és már akkor jelezte, hogy ellenkező esetben „jogi úton védi meg az újpesti professzionális labdarúgás tradícióját”.

Duchatelet július 20-án sajtótájékoztatón kijelentette, nincs visszaút, marad a lila-fehérek új címere. Hozzátette, a klub fejlődése, a brand, illetve a logóhasználati jog miatt volt szükség a változtatásra.

A cégbíróság később az UTE-nak adott igazat, és a klub decemberi közleménye szerint az Újpest FC-nek 30 napon belül meg kellett volna szüntetnie az új címer használatát. Az UTE február 14-én újabb közleményt adott ki, miszerint az egyesület elindítja a végrehajtást a címerügyben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik