Újpest-FTC: „A drukkerek és a hangulat miatt lesz különleges”

Vágólapra másolva!
2014.09.19. 09:16
A labdarúgó NB I-ben szereplő FTC jobbhátvédje, Emir Dilaver nagyon várja az Újpest elleni vasárnapi derbit.

„Jól érzem magam, hiszen a legutóbbi két mérkőzésünket megnyertük, fontos sikerek voltak ezek – mondta Dilaver a fradi.hu-nak. – Másodikak vagyunk a tabellán, szeretnénk megőrizni ezt az előkelő pozíciót, majd még előrébb lépni. Tudjuk, hogy milyen feladat vár ránk vasárnap, ezért a legjobbra törekszünk. Azt gondolom, hogy keményen, illetve keményebben kell majd játszanunk Újpesten, mint az előző fordulókban. Az utóbbi hetekben igazán jól és kombinatívan futballoztunk, de a testbeszédünkön, az agresszivitásunkon még lehet csiszolni. Ezek pedig egy ilyen rangadón különösen fontosak. Nem mindig a jobbik csapat nyer, hanem az, amelyik jobban akarja a győzelmet.Dilaver a fradi.hu-nak. – Másodikak vagyunk a tabellán, szeretnénk megőrizni ezt az előkelő pozíciót, majd még előrébb lépni. Tudjuk, hogy milyen feladat vár ránk vasárnap, ezért a legjobbra törekszünk. Azt gondolom, hogy keményen, illetve keményebben kell majd játszanunk Újpesten, mint az előző fordulókban. Az utóbbi hetekben igazán jól és kombinatívan futballoztunk, de a testbeszédünkön, az agresszivitásunkon még lehet csiszolni. Ezek pedig egy ilyen rangadón különösen fontosak. Nem mindig a jobbik csapat nyer, hanem az, amelyik jobban akarja a győzelmet.

Dilaver számára nem ismeretlen a lila–zöld rangadó, hiszen korábban az Austria Wienben játszott már a Rapid Wien ellen, igaz, akkor az ellenfél volt zöld mezben.

„Minden alkalommal remek hangulatú mérkőzéseket játszottunk a Rapiddal, telt ház előtt. Emlékszem, az Austriában éppen egy bécsi derbin voltam először kezdő a bajnokságban. Nagyon várom már a kezdést, és nemcsak bízunk a győzelemben, hanem mindent meg is teszünk a sikerért. Pontosan tudom, hogy a Fradi és az Újpest drukkerei között óriási a rivalizálás. Tíz évvel ezelőtt egy itteni utánpótlástornán erről személyesen is meggyőződhettem, őrzök is otthon egy posztert arról a napról. A derbi óriási rangadó, két fanatikus szurkolótáborral. Éppen a drukkerek és a stadionban lévő hangulat miatt különleges ez. Azt hiszem, nagyszerű meccs lesz.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik