Újpest: Életem legnehezebb időszakán vagyok túl – Simon

Vágólapra másolva!
2017.06.20. 12:43
A bajnoki szezon július közepén esedékes rajtjára fizikailag tökéletes állapotba szeretne kerülni Simon Krisztián, aki két és fél év után tért vissza az 1860 München labdarúgócsapatától az Újpesthez.

„Életem legnehezebb időszakán vagyok túl, amelyből leszűrve a kellő tanulságokat sokat tanultam” – mondta az elmúlt két szezont súlyos sérülések miatt gyakorlatilag teljes egészében kihagyó Simon Krisztián az M4 Sport Sportreggeli című műsorában. A szélső elárulta: elsősorban a küzdőszelleme és a kitartása erősödött. Simon Krisztián az M4 Sport Sportreggeli című műsorában. A szélső elárulta: elsősorban a küzdőszelleme és a kitartása erősödött.

„Egy pillanatra sem volt szabad feladnom, és ez fejben nagyon megerősített” – tette hozzá a szélső, aki 2015 novemberében, majd 2016 márciusában szenvedett keresztszalag-szakadást.

Simon számára egyértelmű volt, hogy ha hazatér, akkor Újpestre igazol.

„Lila a szívem” – jelentette ki, hozzátéve, hogy a klubban nőtt fel, ahol sok barátja van a szurkolók között is.

A 26 éves Simon felidézte: miután az 1860 München kiesett a német másodosztályból, az ő – eredetileg 2018-ig érvényes – szerződése megszűnt, és olyan kihívást keresett, amelyet a hosszú sérülés után visszatérve megfelelőnek tartott.

„A lehető legjobban döntöttem azzal, hogy Újpestre igazoltam, és bízom benne, hogy az idő majd bizonyítja ezt.”

A nyári felkészüléssel kapcsolatban Simon kifejtette: a szakmai stáb egyelőre nagyon odafigyel arra, hogy milyen alapozó munkát végez, és állandó kontrollt kap a térde.

„A bajnokság kezdetére jó lenne százszázalékos állapotba kerülni” – bizakodott Simon, aki szerint még szüksége van egy kis időre, amíg a 18 hónapos kihagyást követően fizikailag teljesen utoléri magát.

„Vérfrissítésen esett most át az Újpest, nagyon sok az új játékos, de azon vagyunk, hogy mielőbb egységes csapat legyünk” – mondta Simon, hozzátéve, hogy a csapat célja kijutni az európai kupaporondra, amire alkalmasnak tartja a keretet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik