Újpest: Diagne már tudja, mit jelent Kabát, és megvan, ki lövi a 11-est

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.27. 09:00
Az Újpest vezetőedzője, Nebojsa Vignjevics a Nemzeti Sportnak adott interjúban beszélt a szombati Újpest–Vasas (2–0) mérkőzés tizenegyesénél történt nézeteltérésről és csapata szenegáli csatáráról, Mbaye Diagne-ról is.  

„Maradjunk annyiban, hogy tudom, de ez függ attól is, épp kik lesznek a pályán” – válaszolta az Újpest vezetőedzője, Nebojsa Vignjevics arra a kérdésre, tudja-e már, hogy kivégzi el csapatából a következő büntetőt.Nebojsa Vignjevics arra a kérdésre, tudja-e már, hogy kivégzi el csapatából a következő büntetőt.

Mint ismeretes, hosszú sérülését követően egyre több lehetőséget kapó Kabát azt sérelmezte a szombati bajnokin, hogy a szenegáli nem hagyta elvégezni neki a tizenegyest, pedig ő harcolta ki, és korábban mindig ő rúgta a büntetőket, amikor pályán volt. A szabálytalanság után Diagne egyből felvette a labdát, és bedugta a meze alá, miközben a többiek Kabátot ölelgették azért, mert kiharcolta a büntetőt. A magyar csatár bocsánatkérést vár a szenegálitól. A 38 éves Kabát legutóbb 2014. április 19-én szerzett gólt az NB I-ben (a Magyar Kupában viszont ebben a kiírásban már hatszor volt eredményes, Celldömölkön négyszer, Velencén kétszer talált a kapuba). Azóta Mbaye Diagne az első újpesti középcsatár, aki legalább öt gólt ért el az élvonalban – a Vasas elleni duplájának is köszönhetően.

„A mérkőzés után mindent elmondtam ezzel kapcsolatban, kár ezt tovább ragozni – folytatta Vignjevics. – Mindig a csapat érdekeit szem előtt tartva hozom meg a döntést, ezúttal sem volt másképp. Diagne vállalta a felelősséget, és ami a legfontosabb, értékesítette a büntetőt. Ez és a győzelem a lényeg, a többivel nem kívánok többet foglalkozni, lezártnak tekintem az ügyet. Diagne-nyal beszéltem, elmondtam neki, mit jelent Kabát az újpesti közönség számára, Ő pedig tudomásul vette. De nem értem, miért kell ezt ennyire felfújni. Eddig jórészt a csatáraink gólképtelensége miatt kritizáltak minket, most, amikor egy támadónk duplázik, ezen a szituáción lovagol mindenki.”

A szakember bővebben is kitért szenegáli csatárára.

„Nem vagyok vele maradéktalanul elégedett, az öt gól persze nagyon jó, de ez a dolga. Úgy érzem, többet is tudna segíteni a csapatnak, hasznosabban is futballozhatna. Az egyéni képességeket tekintve már bizonyított, de a csapatjátékot, a szervezettséget illetően még fejlődnie kell.”

A NEBOJSA VIGNJEVICCSEL KÉSZÜLT INTERJÚT ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN! A SZAKEMBER BŐVEBBEN BESZÉL A VASAS ELLENI MECCSRŐL, A CSAPAT ÖNBIZALMÁRÓL, A KÖZELGŐ FELADATOKRÓL.

13. FORDULÓ
Időpont Mérkőzés
Játékvezető Nézőszám
Október 24., szombat
15.30 Puskás Akadémia–DVSC 11
Andó-Szabó Sándor 1513
17.30 Békéscsaba–Paks 23
Berke Balázs
1246
17.30 Haladás–Videoton 10
Kassai Viktor
4200
17.30 MTK–Honvéd 21
Vad II István
1174
17.30 Újpest–Vasas 20
Erdős József
1834
17.30 DVTK–Ferencváros 02 Szabó Zsolt
8165
A bajnokság állását itt tekintheti meg!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik