Újpest: Balajcza örül Liptáknak és kupadöntőben reménykedik

Vágólapra másolva!
2011.11.07. 18:51
Balajcza Szabolcs, az Újpest labdarúgócsapatának hét végén büntetőt hárító kapusa a Videoton elleni bajnokiról (0–3), a tizenegyesekről, az újonnan igazolt Lipták Zoltánról és a Magyar Kupával kapcsolatos reményekről beszélt a lila-fehérek hivatalos honlapjának.

„A kiállítás után a Videoton nagyon nagy nyomás alá helyezte a kapunkat, úgy gondolom, hogy ezt lehetetlen volt kibírni – mondta Balajcza a Videoton elleni vasárnapi, a hajrában elveszített mérkőzésről. – Persze nulla–nullánál volt egy nagy helyzetünk, ha azt berúgjuk, akkor másképp is alakulhatott volna a mérkőzés. Összességében viszont azt kell mondanom, hogy megérdemelten nyert a Videoton, jobbak voltak nálunk a székesfehérváriak."

Balajcza rettegett tizenegyesölő, ezt a képességét a Videoton ellen már nem először csillogtatta ebben az idényben.

„Bajnokin két büntetőt hárítottam, és a Szigetszentmiklós elleni Ligakupa-meccs tizenegyespárbajában is kettőt. Tavaly nem volt szerencsém a tizenegyesekkel, de tavalyelőtt, ha jól emlékszem, ötből három vagy négy tizenegyest is védtem. Egyébként van saját módszerem a büntetők hárítására, de ezt természetesen nem árulom el senkinek."

Az újpesti kapus örül Lipták Zoltán közelmúltbeli szerződtetésének; reméli, hogy a válogatott védővel megerősödve az eddigiekhez mérten kedvező helyzetbe navigálja magát a csapat.

„Nagyon sokat számít, hogy Lipták Zoli is a védelem tagja. Amíg bírta erővel, addig stabilabb volt a védekezésünk, de ne felejtsük el, hogy két hónapja nem játszott tétmeccset. Remélem, hogy a következő fordulóban, a Pápa ellen még jobb lesz a védelmünk. Ha a következő két bajnoki meccsen négy pontot tudnánk szerezni, az jó eredménynek számítana, és elégedett lennék. Szeretném, ha úgy kezdenénk a tavaszt, hogy valahol a középmezőnyben helyezkedünk el.”

A Magyar Kupa nyolcaddöntőjében a Kaposvár második csapata lesz az Újpest ellenfele, Balajcza ezzel kapcsolatban elmondta:

„Szerencsés volt a sorsolás, de nem szabad lebecsülni a Kaposvár második csapatát. Sok jót hallottam róla, fiatal, masszív csapat, de mindenféleképpen tovább kell jutni. Jó sorsolással és néhány erősítéssel akár a döntőig is eljuthatunk a Magyar Kupában, ott pedig már bármi megtörténhet."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik