nemzetisport.hu 2017.06.12 09:21 Frissítve: 2017.06.12 09:47

Újpest: a középpályás is ott van az U21-es Eb csillagai között

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a hivatalos honlapján kiemelten foglalkozik a pénteken rajtoló lengyelországi U21-es Európa-bajnoksággal. A tornának magyar érdekeltsége is lesz – Enisz Bardi, az Újpest macedón támadója bekerült a torna csillagai közé.

 

Az UEFA a világbajnokságon résztvevő tizenkét csapat keretét végigböngészve mindegyik válogatottból kiválasztott egy tehetséges fiatalt, akire kiemelten kell figyelni.

A szövetség a szlovákoknál a dunaszerdahelyi születésű Bénes Lászlót (Borussia Mönchengladbach) emelte ki, de mellette olyan nevekkel találkozhatunk, mint Renato Sanches, a Bayern München sztárja, aki nem mellékesen a portugál felnőtt együttessel a 2016-os Európa-bajnokságot is megnyerte.

A macedónoktól az UEFA Enisz Bardit, az Újpest labdarúgóját választotta ki – mint a portál írja, a 21 esztendős játékos amellett, hogy a lila-fehérekkel remek szezont zárt (12 gólt szerzett és hét asszisztot osztott ki az NB I 2016–2017-es kiírásában), már a felnőtteknél is letette névjegyét.

Bardi jövőjével kapcsolatban egyébként sok megválaszolatlan a kérdés: a Nemzeti Sport értesülései szerint a Videoton is kiszemelte az Újpest legértékesebb játékosát, emellett két Bundesliga-csapat, a Dortmund és a VfB Stuttgart is figyeli a középpályást, de ukrán és horvát gárdáról is lehetett hallani a futballista kapcsán.

A június 16. és 30. közötti, Lengyelországban rendezendő U21-es Európa-bajnokságon a macedón válogatott Szerbiával, Portugáliával és a házigazdával szerepel egy csoportban.  

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők: Mijusko Bojovics (montenegrói, Gyirmót FC Győr, szabadon igazolhatóként), Litauszki Róbert (Cracovia Kraków – Lengyelország, szabadon igazolhatóként), Németh Gergő (szabadon igazolhatóként, legutóbb Sturm Graz – Ausztria), Novothny Soma (Sint-Truiden – Belgium, legutóbb kölcsönben: Diósgyőr), Obinna Nwobodo (nigériai, Ebugu Rangers – Nigéria), Simon Krisztián (1860 München – Németország), Zsótér Donát (Sint-Truiden – Belgium, legutóbb kölcsönben: Bp. Honvéd)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Gubacsi Zoltán
(Kozármisleny,?)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:

Kiszemeltek: Alassane Diallo (mali, szabadon igazolható), Iszlai Bence (Haladás), Osváth Attila (Vasas, a tavaszi szezonban kölcsönben: Debreceni VSC)
Távozók: Balajcza Szabolcs (érdeklődik iránta: Siófok)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Kecskés Ákos (Atalanta – Olaszország, ?)
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: 
Nemanja Andrics (szerb, lejár a szerződése), Enisz Bardi (macedón, Dortmund és Stuttgart – Németország, Dinamo Zagreb – Horvátország, Sahtar Doneck – Ukrajna, Videoton), Lázok János (Kisvárda), Mohl Dávid (lejár a szerződése), Nagy Gábor (lejár a szerződése)

 

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.12.14 23:38:05

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Akkor jó a játékvezetés és maga a bíró, ha nem róla beszélnek.

2017.12.14 07:58:45

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

„Nem véletlenül járt Vladan Csukics Dél-Amerikában, célzottan figyelt játékosokat.”

2017.12.13 23:45:50

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Csak bizonyos sportolók tapasztalják, speciális körülmények között.

2017.12.12 23:36:37

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Na, milyen osztályzatokat adott a Sport?

2017.12.13 00:02:10

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Egy-két-három vereség képes szétverni a legnagyszerűbb koncepciót is, ha valahol, nálunk a futball (és a sport) végképp jelen idejű műfaj, tetézve a legrosszabbal: a jövő időt jó, ha az igeragozásnál ismerik a szakmában.