Újpest: A magyar NB I előrelépés a karrieremben - Szankovics

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.07. 20:42
Az Újpest labdarúgócsapatának friss szerzeménye, a montenegrói Mladoszt Podgoricától igazolt Bojan Szankovics szerdán edzett először új együttesével. A 19 éves középpályás előrelépésnek tekinti, hogy a magyar NB I-ben folytathatja pályafutását.

„Kilencévesen kezdtem el focizni Újvidéken egy kisebb csapatban, de már hároméves korom óta fontos volt számomra a labda, ugyanis amatőr szinten apukám is játszott – nyilatkozta az ujpestfc.hu-nak Szankovics. – Horvátországban, Kninben születtem így horvát állampolgár is vagyok, de 1995-ben elköltöztünk onnan Újvidékre, Montenegróba pedig 18 évesen már a foci miatt kerültem. Nagyon jó döntés volt elfogadnom a Mladost Podgorica invitálását, a klub történetének legnagyobb sikerének lehettem részese az idei EL-selejtezőbeli sikerekkel és ezen kívül is szerettem ott játszani.”

„Egyértelműen úgy gondolom, hogy a magyar első osztály előrelépés a karrieremben – folytatta a horvát állampolgársággal is rendelkező labdarúgó. – Voltak más megkereséseim is, de nem gondolkodtam sokat azután, amikor meghallottam az Újpest érdeklődését. Azt már korábban is tudtam, hogy az Újpest sokszoros bajnok, meghatározó klub Magyarországon, amikor pedig idejöttem tárgyalni, akkor nagyon tetszettek a körülmények, így gyorsan megállapodtunk mindenben.”

Szankovics röviden a játékstílusáról is beszélt az Újpest honlapjának.

„Harcos játékot várhatnak tőlem a szurkolók és mindig a csapat érdekeit tartom szem előtt. Különösebben példaképem nem volt soha, de például Michael Essien játékát kedvelem. Azt pedig meg tudom ígérni, hogy minden percben igyekszem a maximumot nyújtani a pályán meccsen és edzéseken is.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik