Újpest: francia és kongói érkező, Rajczira nincs szükség

Vágólapra másolva!
2012.06.26. 11:49
null
Újpesti sajtótájékoztató, a gyepcsere előterében – a két új játékos, Grégory Christ (balról a harmadik) és <br />Bavon Tshibuabua (balról az ötödik) (Fotó: ujpestfc.hu)
Az Újpest FC ma szezonnyitó sajtótájékoztatót tartott, amelyen két új játékost is bejelentett, és a klub vezetői beszéltek a célokról is.

A sajtótájékoztatón két új játékost jelentettek be: a francia középpályást, Grégory Christet és a kongói válogatott támadót, Bavon Tshibuabuát.

Grégory Christ a belga Sint-Truidentől érkezett, korábban kölcsönben szerepelt Görögországban, a Panthrakikoszban. Előtte évekig Belgiumban, a Charleroiban játszott, és kölcsönben futballozott Németországban, az MSV Duisburgnál. A 29 éves futballista a belga élvonalban 180 meccsen lépett pályára.

Az idén júliusban 21. születésnapját ünneplő Tshibuabua kongói-belga állampolgár, 2010-ben Mali ellen bemutatkozott a kongói válogatottban is. A támadó korábban 34 meccsen szerepelt az élvonalbeli Germinal Beerschotban, egy gólt szerzett, s már dolgozott együtt az új vezetőedzővel, Jos Daerdennel, akinek a javaslatára szerződtette a klub. Mindkét labdarúgóval hároméves szerződést kötött az Újpest FC.

A sajtótájékoztatón elhangzott, Rajczi Péterrel nem számol a szakmai stáb, a klub szeretné eladni a csatárt, aki az NSO-nak a sajtótájékoztató előtt elmondta, hogy jövő hétfőtől a B-csapattal edz.

A lehetséges további érkezőkkel kapcsolatban elhangzott, tíz játékost kíván szerződtetni a klub, az egyeztetések zajlanak a kiszemeltekkel, de konkrétumokról még nem kívántak beszélni a vezetők.

Jos Daerden vezetőedző azt a hírt sem kommentálta, hogy fia, Koen Daerden Újpestre érkezne-e, a szakember csupán annyit jegyzett meg, hogy senkit sem egyszerű ide szerződtetni.

A klub elnöke, Roderick Duchatalet elmondta, cél az első négy közé jutás a következő szezonban az NB I-ben. A csapat július 9-én Sint-Truidenbe utazik edzőtáborba.

Arról egyelőre nem beszéltek a vezetők, hogy Rajczi mellett kik lehetnek azok a futballisták, akik nem férnek bele a szakmai stáb elképzelésébe, de Darko Markovics, Takács Zoltán, Tajthy Tamás sem edzett eddig a csapattal.

A sajtótájékoztatón az új játékosok mellett a régiek közül Vermes Krisztián és Balajcza Szabolcs jelent meg. Előbbi elmondta, hogy sérülése után a szezon kezdetére megfelelő állapotban lesz, míg a csapat kapusa, Balajcza megerősítette, hogy két évvel meghosszabbította korábbi megállapodását, vagyis marad a klubnál.

Mint ismeretes, a Szusza Ferenc Stadionban múlt héten kezdődött meg a gyepszőnyeg cseréje, a mai sajtóbeszélgetés a gyep nélküli pálya szélén, a folyamatosan zajló munkálatok közepette zajlott. Az eseményen megtudtuk, hogy ugyanolyan, felsőpakonyi gyepszőnyeget kap az újpesti stadion, mint amilyet a labdarúgó Eb-re is szállítottak Lengyelországba. Az új gyepet augusztus elején veheti használatba a csapat.

KEMÉNYEBB ELLENFÉL LENNE AZ ÚJPEST
NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS – ÚJPEST FC

Érkezők: Bavon Tshibuabua (kongói-belga, Germinal Beerschot – Belgium), Grégory Christ (francia, Sint-Truidense VV – Belgium), Egerszegi Tamás (Siófok – lejár a kölcsönszerződése), Rubus Tamás (Vasas – lejár a kölcsönszerződése), Szabó Bence (Vasas – lejár a kölcsönszerződése), Takács Zoltán (Vasas – lejár a kölcsönszerződése)

Távozik/távozhat: Dvorschák Gábor (?), Akoete Henrietse Eninful (togói, Standard Liege – Belgium, lejár a kölcsönszerződése), Fodor Marcell (?), Kiss Zoltán (?), Lipták Zoltán (Győri ETO), Darko Markovics (montenegrói, ?), Rajczi Péter (?), Tajthy Tamás (?), Takács Zoltán (?)
Kiszemeltek: Jarmo Ahjupera (észt, Győri ETO), Koen Daerden (belga, Sint-Truidense VV – Belgium), Feczesin Róbert (Brescia – Olaszország), Gosztonyi András (Videoton), Lencse László (Videoton), Vaskó Tamás (Videoton), Vass Ádám (Brescia – Olaszország)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik