Turbómotorra váltanának Győrben

Vágólapra másolva!
2012.12.01. 10:30
null
Lencse nem bírta a harci feszültséget Izraelben
A Lencse László, Priskin Tamás csatárduó néhány honi védelemben bizonyára riadalmat keltene, de hogy egyelőre nincs miért izgulni, az Klement Tibor győri ügyvezetőnek köszönhető, aki szerint a télen csak a két center egyike öltözhet zöld-fehérbe. De vajon melyikük?

Egyelőre nyilván utópisztikus olyan ETO-t vizionálni, amelyikben Juhász Rolanddal izmosodik a védősor, a középpályáról pedig Dzsudzsák Balázs szolgálja ki a Lencse László, Priskin Tamás csatárkettőst, de Vörösbaranyi József, utóbbi három labdarúgó menedzsere ismételten megjegyezte, klienseivel egyetemben bizony eljátszott már a hazai folytatás gondolatával. Persze nyomban hozzátette, ahhoz, hogy a kvartett itthon szerepeljen, pláne egy csapatban – mondjuk Győrben –, a jelenlegi pénzügyi lehetőségek nem feltétlenül elegendőek, ám mert a honi futballban szerinte minden jel a fejlődőképességre utal, arra, hogy a támogatások nyomán egyre erősebbé válik a válogatott és a klubfoci is, idővel előfordulhat, hogy a mi klasszisaink itthon rúgják a labdát.

Hogy a Győr kapcsán egyelőre valóban hiábavaló efféle szupercsapatról ábrándozni, azt Klement Tibor ügyvezető igazgató hamar tisztába tette, amikor az „Előfordulhat, hogy Lencse László és Priskin Tamás is győri mezt húz a télen?” kérdésre cseppnyi gondolkodás nélkül vágta rá: kizárható.

„Ugyanakkor ők ketten állnak a kívánságlista élén – folytatta az elöljáró. – Mindketten ETO-nevelések, persze mások az erényeik, erősorrend azonban nincs közöttük, és ha egyiküket sikerül megszerezni, elégedettek leszünk. Oroszországban van még egy őszi forduló, úgy tudom, Priskin Tamás csapata a rossz szereplés miatt nyolc-tíz labdarúgót tervez szerződtetni, és nem tudom, milyen jövőt szánnak neki Vlagyikavkazban. Ő adott esetben szívesen folytatná nálunk, de arra is felkészültünk, ha netán egyiküket sem sikerül megszerezni.”

A zöld-fehérek bravúros őszi szezonját látva jogosnak is tűnhet a kérdés, minek oda center, ahol amúgy is megy a szekér, és ahol még azt is megengedhették maguknak, hogy felbontsák a román Mihai Dina szerződését. Klement Tibor azonban lesöpörte a felvetést.

„Már csak azért is kell egy góllövő csatár, mert a tavasszal ádáz küzdelem lesz a bajnoki címért, újra harcba száll a Debrecen, ott van a remekül szereplő MTK, és várható, hogy az elmúlt idényhez hasonlóan a Videoton sem adja föl, és miért is adná, amikor tavasszal is sikerült lefaragnia a velünk szembeni tetemes hátrányát. Ami Mihai Dinát illeti, nem a képességeivel volt baj, azt tapasztaltuk viszont, hogy a támadósort jellemző konkurenciaharcban nem tesz meg minden tőle telhetőt a bekerülésért a csapatba.”

A SZOMBATI NEMZETI SPORTBAN LENCSE LÁSZLÓ BESZÉL ARRÓL, MILYEN ÉRZÉS SZÁMÁRA, HOGY NEM KELL A VIDEOTONNAK. KLEMENT TIBOR PEDIG ARRÓL, HOGY ADVA VANNAK-E A FELTÉTELEK GYŐRBEN A BAJNOKI CÍMHEZ.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik