Tóth Bence: Nem volt durvább meccs az átlagnál

Vágólapra másolva!
2012.11.28. 08:25
null
Parázs jelenetekkel volt tarkított a Lombard–Videoton meccs – az egyik ilyen esetnél Tóth Bence is belekerült a „sűrűjébe” <br />(Fotó: Török Attila)
Bravúros győzelmet aratott a legutóbbi fordulóban a Pápa labdarúgócsapata. A sárga-feketék a bajnokesélyes Videotont győzték le forró hangulatú találkozón. A meccs azóta is témát ad, a fehérváriak a bírót kritizálják, hogy nem ítélt meg nekik két tizenegyest, s nem állította ki Tóth Bencét. A pápai középpályás most erről a kényes szituációról is beszélt.

 

– Visszanézte?
– Igen, és meglepődtem, milyen látványos volt az a szabálytalanság – mondta Tóth Bence. – A pályán nem érzékeltem, hogy a Videoton futballistája, Kovács István ekkorát esett. Egyértelműen a labdára koncentráltam, sajnos elvétettem az ütemet, így jogos volt a szabadrúgás.

– Ennyi?

– Azt gondolom, minden lényegeset elmondtam az esettel kapcsolatban. Szabálytalankodtam, ez sajnos hozzátartozik a futballhoz. Legutóbb én voltam a szenvedő fél, amikor összeütköztem Gosztonyi Andrással, a Diósgyőr játékosával, csillagokat láttam a fájdalomtól. Egyébként amikor visszanéztem a Videoton elleni meccset, egy közösségi portálon üzentem Kovács Istvánnak, elnézést kértem tőle. Szerencsére nem sérült meg, talán azért sem, mert látványosat repült, talán nagyobbat is, mint kellett volna…

– Fehérváron nehezen térnek napirendre a történtek felett.
– Három hét múlva már nem is emlékeznek rá.

– Gondolja?
– Nem volt ez a meccs durvább az átlagnál.

– Jó, hogy ezt éppen ön mondja, akit leütöttek.
– Nem ütöttek le.

– Hiszen a földre került, Viníciust pedig kiállította a bíró. Gyanítom, nem azért, mert rövid versrészletet olvasott fel.
– Mondom, nem ütöttek le, csupán meglöktek. Igazából nem is emlékszem az egészre.

– És a vitatott tizenegyesekre sem emlékszik?
– Most soroljam el, bennünket hányszor sújtott téves bírói ítélet? Ez egy ilyen játék, egyszer a javadra ítélnek, másszor ellened döntenek, biztos vagyok benne, hogy ez hosszú távon kiegyenlíti egymást. Ami a konkrét eseteket illeti, Sándor György ellen talán szabálytalankodtak, azt befújhatta volna a bíró. Mondom, talán. A másik viszont nem volt szabálytalanság, igaz, láttam már ilyenért is büntetőt adni. De jó lenne, ha inkább a meccsről beszélnénk, arról, hogy rendkívül szervezett játékkal legyőztük a Videotont.

HA ARRA IS KÍVÁNCSI, TÓTH BENCE SZERINT MI A PÁPAI FORMAJAVULÁS OKA, KERESSE A SZERDAI NEMZETI SPORTOT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik