Tizenkét év után nyert az Újpest Fehérváron; Krueger John-Henryt műteni kell

Vágólapra másolva!
2019.09.28. 23:49
A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk.

A labdarúgó OTP Bank Liga 7. fordulójában az eddig pontot sem vesztő Mol Fehérvár hazai pályán kapott ki az Újpesttől. A lilák 4376 (!) napja nem nyertek Székesfehérváron, legutóbb 2007. október 5-én győztek 2–1-re a Vidi otthonában. Az Újpest az előző héten a Debrecen ellen nyert, Nebojsa Vignjevics vezetőedző szerint csapata feltámadása azzal magyarázható, hogy rutinos, jó játékosokat igazoltak, s volt némi idő a társaság összecsiszolódására. Feczesin Róbert például ez alkalommal is bizonyította, mekkora értéke az együttesnek.

A lilák 4376 (!) napja nem nyertek Székesfehérváron, legutóbb 2007. október 5-én győztek 2–1-re a Vidi otthonában. Az Újpest az előző héten a Debrecen ellen nyert, Nebojsa Vignjevics vezetőedző szerint csapata feltámadása azzal magyarázható, hogy rutinos, jó játékosokat igazoltak, s volt némi idő a társaság összecsiszolódására. Feczesin Róbert például ez alkalommal is bizonyította, mekkora értéke az együttesnek.

Remek magyar sikereket hozott az Athén és Spárta közötti 246 kilométeres futóviadal, a Spartathlon. A férfiak mezőnyében Bódis Tamás, a nőknél Maráz Zsuzsanna győzött. Bódis Tamás az elmúlt néhány hónap alatt robbant be a hazai és a nemzetközi élvonalba. Már tavaly negyedik helyen ért célba a Spartathlonon, a tavasszal pedig nagy előnnyel győzött az Ultrabalatonon. Bogár János 1991-es sikere óta először született magyar siker a férfiak mezőnyében.

A rövid pályás gyorskorcsolyázók országos bajnokságán a férfiak 1500 méteres döntőjében a Liu Shaoang mögött korcsolyázó Krueger John-Henry, Krueger Cole és Liu Shaolin Sándor nekivágódott a szivacsrendszernek. Az egyből látszott, nagyobb a baj, merthogy szabad szemmel is észlelhető volt, hogy Krueger John-Henry bal lábszárát egy penge „felszántotta”. A versenyzőt kórházba kellett szállítani, s szombat estére az is kiderült, hogy műtétre van szükség.

A labdarúgó Sándor Károly Akadémia Budapestre költözésének ötlete már a 2010-es évek elején, az MTK új stadionjának tervezésekor megfogalmazódott. Azóta kormánydöntés is született arról, hogy a fővárosban új sportközpont épül – oda teszi át székhelyét a klub akadémiája, de az engedélyeztetési folyamat csúszása miatt az építkezés még nem kezdődött el. Szeptember 1-jétől azonban a Sándor Károly Akadémia búcsút intett Agárdnak, ahol sok válogatott futballista karrierje elindult – hogy kikről van szó, az is kiderül Junior mellékletünkben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik