HIRDETÉS
MTI 2010.12.22 11:55 Frissítve: 2015.03.18 01:10

Teremlabdarúgó-bajnokság: ötmillió forintot ér az első helyezés

Ötmillió forintot kap a győztes a januárban sorra kerülő Borsodi Teremlabdarúgó-bajnokságon, amelyen 19 csapat küzd meg a fődíjért.

Az Újpest és a Haladás az őszi bajnoki után teremben is összecsaphat egymással (Fotó: Németh Ferenc – archív)

 

Az esemény szerdai sajtótájékoztatóján elhangzott: a selejtezőket Nyíregyházán (január 9.), Szegeden (január 15.) és Szombathelyen (január 23.) rendezik meg, s az összdíjazás 19 millió forint.

A három helyszínen hat-hat csapat játszik majd a továbbjutásért. A finálét január 30-án a Főnix Csarnokban bonyolítják le. A Debrecen a döntő házigazdájaként kiemelt. A záró tornára a selejtezőkből a három győztes és a két legjobb második helyezett jut be.

A bajnokságra NB I-es és NB II-es csapatok mellett a harmadosztályú KITE Szeged – mint az egyik selejtező házigazdája – kapott meghívást.

„Az esemény legfőbb célja a közönség szórakoztatása, illetve a futball népszerűsítése – mondta Erdős László, a teremlabdarúgó-bajnokság ötletgazdája. – Minden helyszínen különféle show-programokkal is várjuk az érdeklődőket, s igazi különlegességnek ígérkezik a házigazda városok amerikaifutball-csapatainak rövid bemutatója."

Elhangzott az is, hogy mindenhol külön, erre a célra építenek majd fel műfüves pályát, melynek mérete nagyobb, mint a hagyományos kispályáé. A játéktér 30x45 méteres, a kapuk pedig 5x2 méteresek lesznek, a csapatok öt mezőnyjátékossal és egy kapussal állnak fel, s összecsapásonként 2x12 percet játszanak.

Erdős hozzátette, a Magyar Televízió 2-es csatornája minden selejtezőről 90 percet közvetít majd, de a helyszíni program körülbelül négyórás lesz. A belépőkhöz 1500 forintos egységáron lehet hozzájutni a városi sportcsarnokokban, a futballcsapatoknál, valamint a Concert és Média jegyirodáiban.

Teremlabdarúgó-bajnokságot legutóbb 2005-ben rendeztek Magyarországon.

 A SELEJTEZŐK CSOPORTBEOSZTÁSA
1. SELEJTEZŐ, NYÍREGYHÁZA
A-CSOPORT
Nyíregyháza Spartacus
MTK Budapest
Gyirmót FC
 
B-CSOPORT
Diósgyőri VTK
Enternet-FC Tatabánya
Dunakanyar-Vác
 
2. SELEJTEZŐ, SZEGED
A-CSOPORT
KITE Szeged
Vasas
Lombard Pápa Termál FC
 
B-CSOPORT
Kecskeméti TE-ERECO
Szolnoki MÁV
Ferencváros
 
3. SELEJTEZŐ, SZOMBATHELY
A-CSOPORT
Szombathelyi Haladás
Újpest FC
Pécsi MFC
 
B-CSOPORT
Győri ETO FC
Rákospalotai EAC
BFC Siófok
2019.03.18 12:05:28

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az volt pályafutása első piros lapja, a Fradi ellen jött a második – a forduló vitája és egyéb legjei.

2019.03.17 22:06:31

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A szabálymagyarázatokkal agyonterhelt ítélkezés egyre nevetségesebb lesz.

2019.03.17 10:50:39

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Csertői: Egyelőre nincs értelme merészebb álmokat szövögetni • Vignjevics: Amikor Traoré pályán van, olyan, mintha a többiek állnának.

2019.03.16 23:22:29

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu