Tarlós nem talált magyar befektetőt a Fradinak

Vágólapra másolva!
2010.12.23. 09:44
null
Tarlós azt szeretné, hogy magyar tulajdonosa <br />legyen a Fradinak (Fotó: Gy. Balázs Béla)
Noha Tarl&oacute;s Istv&aacute;n az &uuml;zleti szf&eacute;r&aacute;ban nem j&aacute;ratos, kapcsolatai r&eacute;v&eacute;n megpr&oacute;b&aacute;lt magyar befektetőt keresni az FTC Labdar&uacute;g&oacute; Zrt.-nek. Budapest főpolg&aacute;rmestere kor&aacute;bban ugyanis kijelentette, lehetős&eacute;geihez m&eacute;rten mindent megtesz annak &eacute;rdek&eacute;ben, hogy a Fradi magyar tulajdonba ker&uuml;lj&ouml;n. Az erőfesz&iacute;t&eacute;sek nem j&aacute;rtak sikerrel, s a klubot v&eacute;lhetően tov&aacute;bbra is k&uuml;lf&ouml;ldi befektető ir&aacute;ny&iacute;tja.

– Személyesen találkozott Kevin McCabe-bel?
– Hogyne, kétszer is – mondta Tarlós István a Nemzeti Sportnak. – Először szeptemberben, amikor még ellenzéki vezetőként dolgoztam a fővárosi közgyűlésben. Az angol tulajdonos keresett meg, s megkérdezte, tudok-e magyar befektetőről, amelyik érdeklődik a Ferencváros iránt. Megállapodtunk, hogy kapcsolataim révén próbálok segíteni, mivel azonban nem voltam és nem is vagyok döntéshelyzetben, többet nem tehetek.

– Mit gondol, az angol üzletember miért éppen öntől kért segítséget?
– Nyilván megfelelő információval látták el magyar összekötőin keresztül, s az is tudomására juthatott, hogy érzelmileg kötődöm a Ferencvároshoz. Persze azon nyomban leszögeztem, hogy semmiféle szerepet nem vállalok a klubnál, ellenszolgáltatást sem kérek, sőt még belépőt sem az Albert- stadionba.

– Kivel vagy kikkel tárgyalt?
– Nem kaptam felhatalmazást, hogy megnevezzem az illetőket, ezért csak annyit mondhatok, hogy több tőkeerős üzletembernél is érdeklődtem, de a magas ár miatt valamennyien nemet mondtak.

– Miben maradtak Kevin McCabe-bel a második megbeszélésen?
– Úgy két hete találkoztunk ismét, és tájékoztattam a fejleményekről. Ezzel a magam részéről ki is szálltam a közvetítői szerepkörből, mert olyan hatalmas összegű üzletről beszélünk, hogy főpolgármesterként is esélytelennek tűnik a további kísérletezés. Megállapodtunk tehát, hogy ha december huszadikáig nem sikerül magyar befektetőt találnom, a tulajdonost még a karácsonyi ünnepek előtt értesítem, hogy nem tudok segíteni.

– A hírek szerint már másnap érdeklődést mutatott egy orosz üzletember. Ön hallott a Lukoil szándékairól?
– Ezzel kapcsolatban nincs információm.

– Csalódott, hogy nem tudott segíteni?
– Inkább elkeseredett vagyok, mert valójában nem is számítottam fényes sikerre. Sajnos ez a valóság. Mindenesetre különös számomra, hogy a legnagyobb szurkolótáború magyar klub nem hazai tulajdonos kezében van. Tudom én, hogy külföldi sztárcsapatoknál is előfordul hasonló, de kizártnak tartom, hogy például a Real Madridot ne spanyolok irányítsák.

A TELJES INTERJÚT, AMELYBŐL MEGTUDHATJA, HOGY AZ FTC SZÁMÍTHAT-E TÁMOGATÁSRA BUDAPESTTŐL, A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN OLVASHATJÁK.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik