Tajti Mátyás úgy érzi, kellett neki a Spanyolországban kapott pofon

Vágólapra másolva!
2018.07.19. 10:42
null
Tajti Mátyás (jobbra) úgy véli, jó döntés volt a hazatérés (Fotó: dvtk.eu)
Szüksége volt Tajti Mátyásnak azokra a nehéz pillanatokra is, amelyeket a híres La Masián élt át, ugyanakkor reméli, Diósgyőrben sok játéklehetőséget kap, és felépíti magát.

 

Kedden a DVTK olyan magyar labdarúgó átigazolását jelentette be, aki az NB I-ben még nem lépett pályára, ugyanakkor a korosztálya nagy tehetségei közé sorolják. Tajti Mátyás június 2-án lett húszesztendős, a Puskás Akadémiánál nevelkedett, és abban a kivételes helyzetben volt része, hogy négy évvel ezelőtt választhatott: a Barcelona, vagy a Real Madrid utánpótlásában folytatja-e a pályafutását. A választás akkor a katalán egyesületre esett, két évet töltött el a híres La Masián, majd fejlődése érdekében 2016 nyarán a Málaga játékosa lett – innen vezetett az útja Diósgyőrbe.

„Hogy miért jöttem haza? Úgy látom, ez volt a helyes döntés a részemről – mondta a DVTK szerdai gyakorlását követően Tajti Mátyás. – A futball már csak ilyen, egyszer ennél a klubnál vagy, másszor egy másikhoz tartozol, a célom egyértelműen az, hogy felépítsem magam. Nem tagadom, amikor Spanyolországba kerültem, kaptam egy pofont az élettől, de erre minden bizonnyal szükségem volt azt követően, hogy otthon minden jól alakult körülöttem. Sokat tanultam abból az időszakból, majd Málagába mentem, ahol sok játéklehetőséghez jutottam, és többször is a felnőttekkel készülhettem. Rendben, a klub B-csapata a negyedik vonalban játszott, de aki ott jut szerephez, azt nem negyedosztályú futballistának tartják, hanem azért van ott, mert úgy látják, egy-két éven belül készen állhat az első ligára. Sajnos a Málaga kiesett az első osztályból, a hazajövetel mellett határoztam, és igen, nem tagadom, nagyon várom már a hét végi bajnoki mérkőzést!”

Ami sokkal nehezebb nemigen lehetne, ugyanis a DVTK a legutóbbi idényt ezüstérmesként záró Ferencváros vendége lesz. Ha tehát a DVTK vezetőedzője, Fernando Fernández úgy dönt, Tajti Mátyás a Groupama Arénában mutatkozhat be az élvonalban, majd következhet a Puskás Akadémia elleni hazai találkozó. Még mondja valaki, hogy az élet nem nagy rendező...

„Ahogy már említettem, várom a rajtot, de nincs bennem félelem, nem stresszelem túl a helyzetet – folytatta Tajti Mátyás. – Úgy készülök, ha lehetőséget kapok vasárnap, éljek vele, majd jöhet a Puskás Akadémia elleni hazai párharc. Szerettem a felcsúti klubnál futballozni, ezért nincs rá okom, hogy extra motiváció legyen bennem, ha pályára lépek ellene. Egyébként úgy vagyok vele, nem érdemes túlzottan előre tekinteni, sokkal inkább rövid távú célokat kell megfogalmazni. Azért remélem, jól rajtolunk, jó idény vár ránk, és persze bízom benne, hogy sok játéklehetőséghez jutok. Ha így lesz, az hozhatja magával, hogy csakúgy, mint legutóbb az Azerbajdzsán ellen, az U21-es válogatottban is számítanak rám.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik