Szuperkupa: a Vidi és a Fradi sem úszta meg a pénzbüntetést

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.08. 15:44
A Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága a vasárnapi, Szuperkupa-mérkőzés kapcsán a Videotont 100 ezer, a Ferencvárost 50 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

SzuperkupaSzuperkupa

Michal Nalepa (FTC) egy soron következő Szuperkupa-mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB a Videoton–FTC mérkőzéssel kapcsolatban a Videotont az ellenfél egyik vezetőjének szidalmazásáért, valamint pirotechnikai eszközök (hanggránát) beviteléért és használatáért 100 ezer Ft, az FTC-t szurkolóinak megbotránkoztató magatartásáért (más sportszervezet szidalmazása) 50 ezer Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Az MLSZ elnöksége július 1-jei ülésén a fegyelmi büntetések terén kialakult korábbi gyakorlat megváltoztatásáról határozott. Az új alapelvek szerint a szövetség a jövőben csak azokat a szabálysértéseket szankcionálja keményen, amelyeket az UEFA és a FIFA is, továbbra is zéró toleranciát folytat azonban a rasszizmussal szemben. A sportszerű szurkolás kereteit azonban messze túllépik az ellenfél játékosait, szurkolóit, vezetőit becsmérlő, személyeskedő, trágár rigmusok, így azok továbbra is elfogadhatatlanok a magyarországi pályákon, ezért az ilyen eseteket továbbra is szankcionálja a fegyelmi bizottság. A fegyelmi büntetések gyakorlatáról és a választható kártyahasználatról hozott döntések kapcsán adott bizalom a későbbiekre is kitarthat majd, ha sem a klubokat, sem a szövetséget nem sújtja jelentős fegyelmi büntetéssel az UEFA vagy a FIFA.

NB III

A FEB a PMFC sportszervezet ellen Pölöskei Péter és Polekszics Vukasin labdarúgók átigazolási díjának meg nem fizetésével kapcsolatban indított eljárást – mivel a fegyelmi vétség elkövetését nem lehetett megállapítani – megszüntette.

Mátyus János vezetőedző (Nyíregyháza) a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől egy soron következő hivatalos felkészülési mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB a Kecskemét ellen Kovács Dániel labdarúgóval szembeni pénzügyi tartozás miatt indított eljárást – mivel a fegyelmi vétség elkövetését nem lehetett megállapítani – megszüntette.

A FEB a Kecskemétet Ndiaye Bara Mamadou Lamine labdarúgóval szembeni szerződésben vállalt kötelezettség nem teljesítése miatt 200 ezer Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi. Továbbá amennyiben a sportszervezet a határozat jogerőre emelkedéséig az eljárásban szereplő összegű munkabér tartozását a labdarúgó részére nem teljesíti, a határozat jogerőre emelkedésének napjától az igazolási és átigazolási jogból 8 hónapra kizárja.

A FEB a Lombard ellen Mehmet Kalender labdarúgóval szembeni pénzügyi tartozás miatt indított eljárást – mivel a fegyelmi vétség elkövetését nem lehetett megállapítani – megszüntette.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik